(video) Guvernul a cerut Parlamentului să grăbească votarea noului pachet de sancţiuni pentru şoferi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În şedinţa de ieri a Guvernului Republicii Moldova s-a discutat şi despre situaţia accidentară de la începutul anului curent. Natalia Gavriliţa s-a arătat îngrijorată de ultimele evenimente şi a venit cu ideea de a înăspri unele sancţiuni pentru conducătorii auto care încalcă regulile de circulaţie, pentru a le schimba comportamentul şi obișnuințele.

De exemplu, premierul a exprimat o idee de a priva vitezomanii de dreptul de a conduce şi obligaţia de a trece procedura de reşcolarizare, la orice încălcare de viteză, chiar dacă nu există consecinţe.

În replică, secretarul de stat al MAI, Serghei Diaconu, a anunţat despre statistica accidentelor de la începutul anului şi i-a spus şefei Cabinetului de Miniştri că un set de sancțiuni există deja aprobate, urmând să fie votate în lectură finală în Parlament, ceea ce nu s-a făcut din motive necunoscute în ultima sesiune. Săptămâna trecută s-a trimis o scrisoare suplimentară în Legislativ prin care s-a cerut grăbirea votării pachetului de legi.

Iată modificările care s-au aprobat de Guvern în vara lui 2022 pentru a fi făcute în Codul Penal, Codul Contravențional, Legea privind siguranța traficului rutier, Legea privind controlul și prevenirea consumului abuziv de alcool, consumului ilicit de droguri și alte substanțe psihotrope, precum și la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, care urmează a fi votate şi de Parlament:

Cmentariile sunt închise