(video) Să fim mulțumitori că ninsorile din Moldova nu sunt ca în Sahalin! Iată cum se curăţă acolo străzile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Deşi ne aflăm poziţionaţi geografic practic la aceeaşi latitudine, ar trebui să fi mulțumitori că ninsorile care cad peste Republica Moldova nu sunt atât de severe ca şi cele de pe insula Sahalin, de exemplu, cea care se află la celălalt capăt al Eurasiei.

Acolo, începând din 12 ianuarie, un ciclon puternic a forţat chiar şi armata să se implice în lucrările de deszăpezire. Iar pentru a face faţă intemperiei în timp util, nu s-a mai pus accent pe atenție şi calitate, ci pe rapiditate şi cantitate.

Autospecialele implicate în lucrări au avariat cel puţin 23 de mașini. Unele dintre ele nu mai pot fi reparate.

https://www.youtube.com/watch?v=8gmZxIfzI6s

În ultimele zile, vehiculele parcate de-a lungul străzilor și în curți au fost îngropate până peste acoperiş în zăpadă, astfel încât drumarii şi conducătorii de autospeciale nu le-au putut vedea până nu au dat în ele, în cel mai direct sens al cuvântului. Reieşind din mai multe filmuleţe făcute publice pe rețelele de socializare, angajaţii administrației locale au acționat uneori prin metode barbare.

Departamentul de poliție rutieră al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei pentru Regiunea Sahalin a raportat că de la începutul viscolului au fost primite 23 de plângeri de la proprietarii de mașini afectați de echipamente municipale.

Localnicii s-au plâns şi în spaţiul virtual că vinovaţi de aceste incidente sunt drumarii şi serviciile comunale care nu au intervenit la timp, astfel încât şoferii nu au avut decât să-şi abandoneze maşinile unde au putut, asta pentru a nu rămâne ei însăşi captivi.

Iată cum se circulă la moment şi la ce nivel mai este zăpada pe marginea unor străzi. Din cauza mormanelor vizibilitatea este redusă şi se pot întâmpla incidente de genul.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/