Moldova: Se introduce amenda pentru neutilizarea farurilor maşinii pe timp de noapte sau vreme rea

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

V-am anunţat ieri că Guvernul Republicii Moldova a aprobat o serie de pedepse înăsprite pentru şoferii care încalcă sistemic şi penalizări reduse pentru cei disciplinaţi.

Am promis că vom reveni cu detalii despre unele dintre ele şi începem prin a vă spune că din acest an se va da amendă pentru cei care se deplasează cu luminile deconectate în faruri, în condiţiile în care sunt necesare!

Până la modificarea legii conducătorii auto erau de regulă opriţi de polițiști şi primeau doar o avertizare.

FOTO: tiresplus.com

Articolul 230 din Codul Contravenţional, alineatul (4), va avea următorul cuprins:

„(4) Nesemnalizarea vehiculului cu semnul distinctiv, neconectarea în faruri a luminii de întâlnire sau a luminii de deplasare pe timp de zi, conform prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere (inclusiv în perioada 1 noiembrie − 31 martie), nerespectarea exigențelor de folosire a dispozitivelor de iluminat pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități convenționale (150-300 lei) cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.”

Scopul acestui amendament este de a aduce în concordanță rigorile articolului respectiv cu prevederile pct. 34, subpct. 1 și 3 din Regulamentul Circulației Rutiere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 357/2009, or încălcarea regulilor stabilite de Regulamentul menționat atrage răspunderea contravențională.

Prezenta lege intră în vigoare la expirarea a 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, însă după ce va fi votată şi în Parlament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata