Record impresionant! Numărul mașinilor BMW M livrate în 2023 s-a apropiat de cel al motocicletelor BMW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW M GmbH raportează încă o dată rezultate-record. Pentru prima dată în istoria companiei, peste 200.000 de automobile au fost livrate în întreaga lume într-un singur an, mai exact 202.530 (+14.3%). Pentru comparație, anul trecut BMW Motorrad a livrat 209.257 de motociclete şi scutere (+3.1%).

Rivalii de la Audi Sport au reușit să trimită clienților doar aproximativ 48.000 de mașini (+5%), iar cei de la Mercedes-AMG nu menționează numărul exact, ci doar o creștere cu 4%.

SUA a fost din nou cea mai importantă piaţă unică pentru automobilele BMW M GmbH în anul financiar 2023. Piaţa autohtonă germană a ocupat din nou locul al doilea în clasamentul regiunilor de vânzări, în timp ce Marea Britanie a rămas a treia cea mai importantă piaţă, ca şi în anul precedent.

În calitate de primul model de performanţă electric al mărcii, BMW i4 M50 şi-a continuat traseul de succes în al doilea an complet de vânzări după lansare şi a fost din nou bestsellerul BMW M GmbH. Anul 2023 a însemnat şi lansarea BMW i5 M60 xDrive Sedan şi BMW i7 M70 xDrive, semnalând începutul a încă două noi completări ale gamei BMW M de automobile de performanţă electrice.

Trei automobile de înaltă performanţă, care şi-au încheiat primul an complet de vânzări în 2023 şi simbolizează gama largă a portofoliului de produse BMW M GmbH, au avut, de asemenea, o contribuţie decisivă la creşterea continuă a vânzărilor. Este vorba despre a doua generaţie BMW M2, alături de BMW XM și M3 CS.

În plus, popularitatea continuă a celor mai bine vândute modele în segmentul de automobile de înaltă performanţă a fost principalul motiv pentru creşterea continuă a BMW M GmbH. În 2023, cea mai vândută maşină sport de înaltă performanţă din lume a fost BMW M3 Sedan, urmată de BMW M4 Coupé. Cu motoarele lor puternice, cu şase cilindri în linie, şi opţiunea unică în segment – de transmisie manuală cu şase trepte sau transmisie M Steptronic cu opt trepte -, precum şi tracţiunea spate clasică şi sistemul inteligent de tracţiune integrală M xDrive, oferă caracteristici de performanţă pregătite pentru circuit, fiind totodată potrivite fără restricţii pentru utilizarea zi de zi şi pe distanţe lungi. Această combinaţie, completată de o doză suplimentară de spaţiu pentru bagaje şi versatilitate, a făcut ca primul BMW M3 Competition Touring cu M xDrive să fie o altă completare deosebit de importantă pentru gama BMW M GmbH în 2023.

Diversificarea portofoliului de produse va continua în 2024. Pe lângă viitoarea revizuire de model pentru cele mai de succes trei serii de înaltă performanţă (M2, M3 și M4), noua generație M5 este pregătită pentru a fi lansată în acest an, la 45 de ani de la apariția primului Seria 5 care purta litera M – M535i (E12). Noua generaţie a modelului de înaltă performanţă din clasa de lux va fi disponibilă nu numai ca sedan, ci şi ca BMW M5 Touring, o întoarcere la acest tip de caroserie după o pauză de două generații. Înainte de aceasta, BMW i5 M60 xDrive Touring va completa gama de automobile de performanţă electrice.

Nucleul gamei de produse BMW M va marca, de asemenea, debutul unei oferte pentru conducătorii deosebit de ambițioși: succesul uriaş al lui M3 CS va fi urmat de noul model special BMW M4 CS, care vine cu o orientare maximă către performanțe, cu o creştere a puterii motorului şi o reducere optimizată a greutății, alături de o echipare simplificată.

Cmentariile sunt închise