(video) Se întâmplă din nou şi e oficial! BMW pregătește noul M5 Touring

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Deşi anul 2022 a fost anul aniversar al BMW M, în care brandul a marcat 50 de ani de existenţă şi în care a lansat mai multe surprize, inclusiv originalul model XM, bavarezii mai continuă cu un fel de “after party”.

Viitoarea generație BMW M5 a intrat în faza practică a procesului său de dezvoltare de serie. Noul sedan de înaltă performanță de la BMW M GmbH își finalizează acum testele pe drumurile publice, terenurile de probă și pistele de curse ale BMW Group din întreaga lume.

Însă fanii mărcii BMW M pot aștepta cu nerăbdare un rezultat suplimentar al ofensivei de produse care va continua în anul 2024. BMW M GmbH a confirmat astăzi, în mod oficial, că odată cu noua ediție a BMW M5 va adăuga şi o variantă Touring!

La fel precum viitorul BMW M5 Sedan, varianta Touring va avea, de asemenea, un sistem de propulsie complet nou dezvoltat şi parțial electrificat. Caracteristicile sale de performanță tipice M, precum și tehnologia de șasiu reglată cu precizie, rafinată cu sisteme inovatoare, facilitează dinamica de conducere și agilitatea la un nivel unic în această clasă de vehicule.

De aproape 40 de ani, BMW M5 este reperul pentru dinamica de condus, agilitate și precizie în segmentul sedanurilor de înaltă performanță. Progresul evolutiv, cunoștințele de dezvoltare din curse și inovațiile de pionierat în domeniile conducerii, suspensiei, aerodinamicii și construcției ușoare au modelat istoria BMW M5. 

Motoare cu șase, opt și zece cilindri, tehnologia M TwinPower Turbo și caracteristici de mare turație, sistemul de frânare compozit cu frâne ceramice M Carbon și tracțiune integrală M xDrive sunt doar câteva dintre reperele tehnologice cu care acest model a redefinit în mod repetat topul de performanță într-un sedan care este necondiționat potrivit pentru utilizarea de zi cu zi. A șaptea generație BMW M5 preia acest lucru – cu inovații fascinante pentru o experiență de performanță și mai intensă.

Amintim că primul BMW M5 Touring (E34) a fost lansat în 1992, pe baza celei de-a doua generații BMW M5 Sedan și de atunci a reprezentat o combinație de performanță ridicată și practicitate de zi cu zi pe patru roți (şase cilindri, 340 CP). Ulterior, în 2007, BMW M GmbH a adăugat din nou o variantă Touring la a patra generație BMW M5 (E61, V10 de 5.0 litri cu 507 CP). 

Și în prezent, lansarea cu succes a primului BMW M3 Competition Touring cu M xDrive subliniază, de asemenea, atractivitatea ridicată a acestui concept special de vehicul în segmentul premium midrange al mașinilor de înaltă performanță.

Testarea primelor prototipuri ale noului BMW M5 Touring urmează să înceapă în următoarele zile în traficul urban, precum și pe drumurile de țară și autostrăzile din jurul München și la sediul BMW M GmbH din Garching. 

Aplicarea integrată a tuturor sistemelor de propulsie și suspensie va fi apoi realizată și pentru noul BMW M5 Touring pe Nordschleife din Nürburgring, printre altele, cu scopul de a asigura echilibrul ideal între performanța sportivă pe circuit și confortul superior de rulare în fiecare zi, inclusiv pe distanțe lungi.

Cmentariile sunt închise