(video) Premieră în SUA: Noua generaţie Ford Bronco – legenda revine

După cum am menţionat şi anterior, în această pentru noi noapte o legendă de maşină s-a întors pe piaţă după o pauză de mai mulţi ani (din 1996)! Noua generaţie Ford Bronco revine într-un format modern pentru a concura cu noul Jeep Wrangler şi compania, dar şi, de ce nu, cu acelaşi Land Rover Defender!

De ce şi cu Land Rover Defender? Pentru că şi noul Bronco a fost “crescut” în off-road, iar primele informaţii despre dezvoltarea unei noi generaţii au apărut cam în aceeaşi perioadă când britanicii au dat de înţeles că fac noul Def. În plus, noul Defender va fi comercializat şi pe piaţa nord-americană.

https://www.youtube.com/watch?v=-v1urLWR5zg

Caracteristicile cheie ale modelului:

  • Designul – este unul original, deşi inspirat de la origini, de la prima generaţie Bronco. Spre deosebire de acea maşină din anii ’60, noul SUV are pe grila de radiator scris cu litere de tipar denumirea modelului, nu a mărcii. În plus, multitudinea de elemente cromate de pe maşina veche au fost înlocuite pe noua interpretaţie cu inserţii din plastic negru, nevopsit.
  • Forma generală pe care o are modelul este un indiciu cât mai clar că va fi un concurent direct pentru Jeep Wrangler, asta pentru că oferă oportunități similare de transformare. De la noul SUV se pot elimina uşor nu numai secțiuni ale acoperișului, dar, de asemenea, uşile fără rame.
  • Uşile detașabile pot fi încărcate în portbagaj, soluţie care permite folosirea lor din nou în caz de vreme rea, aici fiind un atu spre deosebire de același Wrangler ale cărui uși mari trebuie lăsate acasă, în garaj, pentru că nu există un loc de depozitare a acestora în maşină.
  • Şi iată o nouă asemănare cu concurenţii: noul Bronco va exista într-o variantă cu cinci uşi sau în una cu trei uşi. Versiunea de bază a primului va fi dotată standard cu un acoperiş moale, în timp ce al maşinii cu trei uşi poate fi doar rigid.
  • Interiorul a fost făcut astfel, încât să corespundă pe deplin imaginii de maşină pentru off-road, deşi designul este original. Datorită tapițeriei speciale a scaunelor, impermeabilității butoanelor și a unităților de control, precum și găurile de drenaj din podeaua cabinei, viitorii posesori nu trebui să-şi facă griji dacă cumva pătrunde apă acolo sau îi apucă ploaia.
  • În spatele volanului original se află un panou de bord cu ceasuri analogice, despărțite de un monitor color, iar pe centrul bordului poate fi integrat un ecran tactil de 8 sau 12 inci, pe care va rula sistemul multimedia SYNC 4. În zonă mai există un buton de pornire a motorului, iar lângă levierul cutiei de viteze un selector cu moduri de rulare (Normal, Eco, Sport, Slippery & Sand, Baja, Mud/Ruts şi Rock Crawl).
  • Sub capotă, Ford Bronco este oferit cu două motoare turbo pe benzină. Cel de bază este un EcoBoost de 2.3 litri şi cu patru cilindri (273 CP/420 Nm), care poate fi cuplat la o cutie de viteze mecanică în şapte trepte sau la una automată în 10 trepte! Alternativa este un V6 EcoBoost de 2.7 litri (314 CP/542 Nm), care vine în combinație, fără alternativă, cu transmisie automată cu zece trepte.
  • Ford oferă, de asemenea, două versiuni ale sistemului de tracțiune integrală, care diferă prin raportul demultiplicatorului din cutia de transfer. Primul utilizează o cutie de transfer controlată electronic de tip shift-on-the-fly, în timp ce al doilea dispune de o cutie de transfer electromecanică cu două viteze, care adaugă un mod automat pentru implicarea la cerere, pentru a selecta între 2H și 4H. Puterea este distribuită unei punți spate solide Dana AdvanTEK și celei independente de pe puntea din faţă Dana AdvanTEK, ambele dotate cu diferențiale blocabile electronic Spicer Performa-TraK pentru o tracțiune îmbunătățită pe teren accidentat. În plus, compania afirmă că noul Bronco poate tracta remorci cu o greutate mai mare de 1.5 tone.
  • Disponibil în premieră în segment este un Trail Toolbox care oferă proprietarilor Bronco o suită de tehnologii exclusive pentru a creşte experiența lor în off-road. Aceasta include Trail Control – un cruise control pentru conducere în afara asfaltului cu viteză redusă, Trail Turn Assist care micşorează raza cotiturilor în off-road prin vectorizarea cuplului, în timp ce sistemul inovator Trail One-Pedal Drive de control a frânării/accelerației face mai precisă și mai încrezătoare deplasarea lentă pe stânci sau terenuri cu pietre mari.
  • Garda la sol maximă poate ajunge la 295 mm. Unghiurile de rampă şi degajare constituie 29 şi 37.2 grade respectiv. Înălţimea vadurilor de apă pe care le poate parcurge fără probleme este de 850 mm.
  • Capacitatea în off-road este consolidată prin câteva cârlige de remorcare expuse în față și spate, dar şi prin nişte bare de protecție modulare din oțel care pot avea integrate troliuri din gama de accesorii Ford Performance. Scuturile din oțel plasate strategic îi protejează hardware-ul critic. Modelele cu capacitate superioară primesc o placă de protecţie sub bara frontală, plus scuturi pentru motor, transmisie, cutie de transfer și rezervor de combustibil. Pentru cei care vor aborda terenuri stâncoase mai dure sunt disponibile nişte bare de protecţie laterale, suficient de puternice pentru a sprijini greutatea de fiecare parte a vehiculului.
  • Noul Bronco are un design al sașiului cadru unificat cu cel al modelului Ford Ranger, iar dacă Jeep Wrangler are două punţi netăiate, atunci Bronco are un astfel de format al osiei doar în spate. În plus, pe puntea din faţă vine cu o suspensie independentă, iar pe spate cu una multi-link, fiind disponibile de comandat nişte amortizoare special dezvoltate de Bilstein.
  • Exclusiv în segment mai are o bară stabilizatoare semi-activă hidraulică cu design care se poate deconecta pentru a oferi o articulaţie maximă şi a creşte indicele unghiului rampei. Acest sistem inovator se poate reconecta în toate condițiile pentru a îmbunătăți direcția și stabilitatea la viteze mai mari.
  • SUV-ul cu trei uși are o gardă la sol puțin mai mare decât cel cu cinci uși (213 vs 211 mm), deși un pachet special de off-road, numit Sasquatch, va fi disponibil în combinaţie cu toate cele șapte niveluri de echipare, inclusiv cu cel de bază și seria limitată First Edition (din nou o referinţă la Defender). Pachetul include instalarea unor roţi mari cu anvelope care au un diametru exterior de 35 inci, suspensii modificate, diferențiale blocabile, dar și o creștere a gărzii la sol cu alţi 56 mm.
  • Pentru model vor fi disponibile peste 200 de accesorii oficiale pentru o personalizare şi mai mare, dar şi o suită modernă de sisteme de asistență pentru şoferi.
  • Poţi afla mai multe detalii interesante din comunicatul de presă ataşat mai jos!

În America, Ford a deschis deja cărţile de precomandă pentru noul Bronco, fiind necesar de achitat un depozit de 100 de dolari pentru înregistrare în coadă. Prețul de start pentru modelul cu trei uşi este de 29.995 de dolari. Livrările de mașini de serie sunt programate să înceapă din primăvara anului 2021.

Micro site dedicat noului Bronco // Pagina lui Ford Bronco pe site-ul oficial

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=CacIlFaXph0

Detalii tehnice suplimentare:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=mr_unurW_w8

https://www.youtube.com/watch?v=4xBy6tsqTDY

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/