(video) Experiment KIA: Un anumit gen de muzică îi poate face pe posesorii de electrice de patru ori mai eficienți

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

KIA spune că autonomia unei mașini electrice depinde direct şi de tipul de muzică pe care șoferul îl ascultă în timp ce o conduce. Pe baza unor teste practice, împreună cu oameni de știință din universități, inginerii mărcii au ajuns la concluzia că muzica clasică, în primul rând simfoniile lui Beethoven, afectează cel mai puțin autonomia, în timp ce piesele artiștilor pop o reduc semnificativ.

Piesa Blinding Lights a lui The Weeknd a epuizat bateria cel mai repede.

Experimentul organizat de KIA a implicat mai mulţi șoferi voluntari, fără experiență cu un vehicul electric, iar rezultatele au fost analizate cu participarea experților în acustică, psihoacustică, zgomot. Fiecare voluntar a parcurs un traseu de aproximativ 30 de kilometri la volanul unui nou EV6, dotat cu un sistem audio Meridian cu 14 difuzoare. În timpul fiecărei deplasări a fost redat în prealabil un playlist compus din compoziții audio fundamental diferite.

În urma experimentului, KIA a anunțat că o coloană sonoră are un „efect dramatic” asupra autonomiei unei mașini electrice, deoarece încurajează șoferul la diferite stiluri de condus. Muzica clasică s-a dovedit a fi cea mai puțin „consumatoare de energie”, deoarece provoacă o conducere de patru ori mai eficientă decât alte genuri. De cealaltă parte, piesele pop dinamice obligă șoferul să conducă mai viguros, ceea ce reduce autonomia.

Unul dintre conducătorii experimentului, profesorul de la Universitatea din Salford Duncan Williams, a spus că, dacă proprietarii de vehicule electrice doresc să-și maximizeze autonomia, ar trebui să asculte muzică relaxantă în timpul călătoriei.

Anterior, oamenii de știință de la una dintre universitățile din Londra au ajuns la concluzia despre folosul muzicii liniștite, dar și-au argumentat poziția diferit. Potrivit experților, cu cât coloana sonoră este mai silențioasă și mai calmă, cu atât șoferul este mai puțin probabil să facă o greșeală critică care poate duce la un accident.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata