(foto) ARES Modena a reformatat modelul Chevrolet Corvette şi a conceput două supercaruri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania ARES Modena (carosier, cunoscută şi sub denumirea ARES Design) introduce a doua variaţie a S1 Project, un supercar custom făcut cu forţele proprii, anterior fiind lansat pentru comandă în caroserie coupe într-un număr limitat de 24 de exemplare. Noul S1 Speedster, la fel ca şi S1 Project Coupe, au avut iniţial prototipuri, însă acum s-au dezvăluit imagini cu designul final al ambelor maşini.

Ares S1 Project Prototype

Ares S1 Project cu design final

Ares S1 Spyder Prototype

Caracteristici cheie:

  • Deşi iniţial, după cum puteţi observa, se planifica o caroserie deschisă tip Barchetta, într-un final s-a decis să se opteze pentru una Targa. Modelul se numeşte S1 Speedster în loc de S1 Spyder.
  • Probabil din cauza construcției complicate şi a dificultăţilor în procesul de omologare a unui speedster autentic, s-a ales o cale mai uşoară şi mai rapidă de producţie. Un nou design, de această dată cu un parbriz înfășurat și aerodinamic, este perfect conectat la liniile sinuoase și musculare a caroseriei realizate complet din fibră de carbon.
  • Odată cu lansarea noului S1 Speedster, Centro Stile de la ARES Modena introduce și câteva actualizări importante de design care vor fi încorporate și în coupeul S1 Project. Aceste schimbări sunt pe cât de estetice, pe atât de funcționale, dictate de căutarea celui mai bun compromis între stil, eficiență aerodinamică și siguranță. 
    • Cele mai semnificative modificări au avut loc în față, unde au fost introduse faruri complet renovate, păstrând în același timp volumele elegante și formele curbate. Aceste blocuri optice au acum un aspect orizontal și sunt full LED, cu un motiv caracteristic în cruce, o referire la stema heraldică a orașului Modena, locul de naștere al ARES. 
    • Deasupra corpului principal al farurilor, luminile de zi delicate dau impuls designului și mai integrează indicatoarele de direcție.
    • Portierele sunt cu deschidere verticală.
  • Şi interiorul fost complet revizuit pentru a optimiza și a sublinia experiența dinamică a ocupanților. Arcurile caracteristice ale planșei de bord au rămas, dar s-au montat noi scaune alături de un nou sistem de infotainment cu trei afișaje diferite: cel din fața șoferului comunică cu ecranul central mare și unul mai mic pentru pasager.
    • Cu ochiul liber se poate observa ce model de maşină are la bază, fiind lăsate de la el elemente precum volanul, scaunele, panoul de bord digital, selectorul cutiei de viteze, etc.
  • În conformitate cu tradiția fiecărui proiect al ARES Modena, posibilitățile de personalizare sunt practic nelimitate, în ceea ce privește culorile, finisajele și materialele. Totuși, în centrul cabinei, tunelul expus din fibră de carbon rămâne la vedere: o alegere dictată de dorința de a lăsa la vedere o porțiune din „sufletul” lui S1 Project, legat intrinsec de acest material prețios.
  • La fel ca şi coupeul, noul Speedster este construit pe un şasiu din aluminiu, de fapt pe baza noului Chevrolet Corvette C8. Însă de la generaţia precedentă Corvette C7 a fost preluat motorul V8 natural aspirat de 6.2 litri şi cu 16 supape, aici el fiind montat central. El este cuplat la un DCT cu 8 trepte şi conectat la un eşapament custom făcut de ARES. Tracţiunea este pe puntea din spate şi tot acolo mai este montat un diferenţial cu alunecare limitată.
  • Caroseria modelelor este realizată în întregime din fibră de carbon lucrată manual, iar forma sa a fost optimizată printr-o analiză CFD aprofundată. Acest studiu aerodinamic amplu a fost necesar pentru a se asigura că mașina nu are doar un design incisiv și recunoscut, ci și o răcire perfectă a motorului și, mai presus de toate, o manevrabilitate dinamică echilibrată, care ar fi previzibilă și implicată atât în ​​acțiunea rutieră, cât și în cea de pistă. Orice altă personalizare a sa va necesita un studiu de fezabilitate, menţionează ARES.
  • Ambele automobile măsoară 4.684 x 2.009 x 1.214 x 2.722 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Greutatea, puterea generată şi caracteristicile dinamice urmează a fi calculate şi confirmate, deşi pentru prototip s-a comunicat peste 700 CP la 8.800 rpm şi o accelerație în 2.7 secunde.
  • Suspensia maşinii este una cu braţe duble pe toate roţile, conectată la osii din aluminiu forjat. Există preluat de la Corvette şi sistemul de amortizoare adaptive Magnetic Ride Control. Roţile frontale 275/30 ZR20 sunt cu jante de 20 inci, iar cele din spate 345/25 ZR21 cu jante de 21 inci.

Noul ARES S1 Speedster va fi produs la fel într-o serie limitată de 24 de unități, fiecare dintre ele complet personalizate. Cartea de comenzi este acum deschisă, iar preţul se comunică la cerere (depăşeşte jumătate de milion de euro).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise