in , , ,

(video) Noul Ford Bronco arată ce poate în off-road

Noua generație Ford Bronco, un concurent american pentru acelaşi Land Rover Defender, se pregăteşte pentru debut mai târziu în acest an, dar până atunci ni se arată că este o maşină pregătită pentru off-road.

Câteva SUV-uri camuflate au fost testate în statul american Georgia. La fel cum este noul Defender, noul Bronco va fi oferit într-o caroserie cu trei sau cinci uşi.

În imagini putem observa în acţiune şi un sistem special prin care se pot bloca roţile de pe puntea posterioară şi astfel se oferă o asistenţă în viraje pentru a ajuta la potrivirea maşinii într-o întoarcere îngustă.

Premiera mașinii urma să aibă loc la Salonul Auto de la New York din aprilie, dar evenimentul a fost amânat şi ulterior anulat din cauza pandemiei de coronavirus. O nouă dată pentru debut nu a fost anunţată deocamdată, însă cel mai probabil va avea loc înainte de sfârșitul acestui an, în septembrie conform unor surse. Vânzările mașinii vor începe în 2021.

Principalul concurent local al lui Ford Bronco este numit noul Jeep Wrangler, însă reieşind din faptul că Land Rover a anunţat anterior că noul Defender la fel va fi introdus în SUA, iată încă minim un rival.

Modelul va fi asamblat la uzina Ford din Michigan. Specificațiile sunt încă păstrate în secret, însă conform datelor neoficiale, gama de motoare turbo pe benzină va include o unitate EcoBoost de 2.3 litri şi cu patru cilindri (270 CP), dar şi una de 2.7 litri cu aproximativ 330 CP. Cutiile de viteze puse la alegere vor fi: una automată cu 10 rapoarte sau una manuală în şapte trepte, marca Getrag.

Noul Ford Bronco este construit pe baza modelului Ranger în caroserie T6, cu un şasiu tip cadru, însă corpul său va fi complet original, cu trimiteri la prima generație Bronco din 1966.

Printre alte detalii interesante pe care le va avea şi despre care s-a aflat se numără un sistem special, datorită căruia SUV-ul va putea să-şi “zguduie” corpul pentru a ieşi mai uşor din încurcături. Acesta se numeşte G.O.A.T. Modes, se descrie ca: “Sistem de regimuri de mişcare, care include controlul automat al șasiului și al motorului”, iar în documentele ataşate brevetului s-a indicat despre componentele unei suspensii active.

Sistemul include câteva zeci de moduri preinstalate: de exemplu, Vigilance Boosting va avea ca scop determinarea oboselii șoferului și va permite mașinii să “scuture” brusc corpul pentru a trezi persoana de la volan, iar Fun-to-Ride va ajusta suspensia pentru conducere mai agresivă. La fel de uimitoare sunt modurile Music, Daredevil și Entertainment Suspension Mode: primul va ajusta şasiul în funcție de stilul muzicii redate în cabină, al doilea cel mai probabil va mişca toată maşina în stilul unui cal sălbatic, “galopând” pentru a ieşi din gropi sau noroi, iar al treilea cel mai probabil va balansa corpul SUV-ului pentru a-i distra pe pasageri.

Documentul nu face o referire directă asupra faptului că sistemul este special conceput pentru Bronco, dar în descrierea lungă există mai multe referiri la condiții de conducere în off-road, adică acest complex este creat special pentru SUV. Sistemul mai poate conecta şi deconecta tracţiunea integrală, poate mări sau micşora garda la sol şi mai poate deconecta stabilizatorii pentru a permite suspensiei să aibă o cursă maximă posibilă.

De asemenea, potrivit portalului TFL Car, mașina va fi echipată cu o cutie de viteze mecanică cu şapte trepte, care vor putea fi comutate rapid, una dintre care (ori suplimentară) va fi pentru a menţine turaţii foarte scăzute alte motorului şi astfel pentru a putea conduce maşina “pe târâş” prin off-road. Aceasta se va putea include prin poziţionarea levierului în extremă stânga jos, însă nu se va putea face din viteză, motiv pentru care a fost prevăzut un sistem mecanic de blocare.

Potrivit informaţiilor preliminare noul Ford Bronco va putea fi comandat şi cu un pachet opţional pentru off-road dificil, care va include printre altele nişte anvelope corespunzătoare de mărimi 255-285 mm.

Aceeaşi sursă a mai publicat o fotografie, despre care se menţionează că arată interiorul noului model. Prin aceasta putem vedea cum arată sistemul multimedia al mașinii, unitatea de control a sistemului de climatizare, volanul în trei spițe, prezenţa unor prize de 12 și 120 volți, precum și un panou de bord digital, care cel mai probabil va fi o opţiune.

Cam aşa va arăta şi la exterior:

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Iti place articolul?