Astăzi e marcată Ziua mondială fără alcool. Câţi şoferi din Moldova au urcat băuţi la volan de la 1 ianuarie

0

Astăzi, 2 octombrie 2019, este marcată Ziua mondială a consumului nociv de alcool. În contextul acestui eveniment, polițiștii moldoveni au desfășurat sesiuni de informare și sensibilizare a comunității în vederea prevenirii şi combaterii consumului abuziv de alcool.

Scopul activităților constituie ridicarea nivelului de informare a societății civile, îndeosebi tinerei generații cu privire la riscurile și consecințele consumului de alcool și sensibilizării opiniei publice privind implicarea proactivă în cultivarea și dezvoltarea nivelului culturii consumului de băuturi alcoolice.

FOTO: 1stcentralinsurance.com

Totodată, angajații Poliției împreună cu tinerii voluntari, au fost prezenți și în instituțiile de învățământ preuniversitare în vederea promovării în rândul adolescenților a modului sănătos de viață și distribuirii materialelor informative, prezentării materialelor video și spoturilor sociale ce reflectă consecințele consumului abuziv de alcool. Menționăm că, la eveniment au fost implicate Centrele mobile de prevenire și informare ale Inspectoratului General al Poliției.

De la începutul anului curent, polițiștii au documentat peste 5.300 contravenții și 4.700 infracţiuni comise de către persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, dintre care 2.145 de cazuri de conducere a mijloacelor de transport de către conducătorii auto în stare de ebrietate.

Vezi şi: (video) Peste 1400 de șoferi, găsiţi în stare de ebrietate la volan în această vară! Câţi s-au ales cu dosare penale

Având în vedere cele menţionate, Poliţia Națională vine cu următoarele recomandări:

  • Să nu încurajaţi sub nici o formă consumul de băuturi alcoolice! Beţia este principala cauză care favorizează majoritatea infracţiunilor cu violenţă, uneori cu, consecinţe fatale;
  • Să nu admiteţi consumul abuziv de băuturi alcoolice, chiar dacă “buzunarul” vă permite sau prietenii vă îndeamnă la acest lucru;
  • Să conştientizaţi că, consumul de alcool nu este numai dăunător sănătăţii, dar generează şi un comportament agresiv şi neplăcut; de la o banală ceartă se poate ajunge la scandal, loviri sau chiar omor;
  • Să nu urcaţi la volan în stare de ebrietate alcoolică ori de alte substanţe, pentru a nu pune în pericol propria viaţă şi viaţa celor din jur. În cazul când o persoană, intenţionează sa se urce în stare de ebrietate la volan, nu ezitaţi să atenţionaţi asupra riscurilor la care se expune și să limitaţi accesul către mijlocul de transport şi după caz să anunţaţi Poliţia la 112.
  • Consumul de băuturi alcoolice pe stradă constituie contravenţie. De asemenea, provoacă un comportament agresiv, vă poate transforma în victime ale unor evenimente rutiere sau puteţi deveni subiectul altor infracţiuni cum ar fi: tâlhării, vătămări corporale, violuri, huliganism, violenţă în familie.

Poliția Națională te îndeamnă: Nu lăsa alcoolul să preia controlul! Alege o viață fără alcool!

Vezi şi: Oficial! Şoferiţa maşinii implicate în accidentul de la Buiucani era în stare de ebrietate extrem de avansată

GALERIE FOTO (sursă: politia.md)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata