Atenţie! Armata Naţională anunţă un exercițiu tactic complex, cu deplasarea tehnicii militare prin ţară

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peste 400 de militari ai Armatei Naţionale vor participa, în perioada 24 ianuarie – 4 februarie curent, la un exercițiu tactic complex cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare.

Aplicațiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop evaluarea capacităților şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract.

Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiţii reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) şi altele.

Antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au nici o legătură cu situația de securitate din regiune!

Pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloane de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării!

În acest sens, cetăţenii sunt rugaţi respectuos să-şi vadă de drum, să nu speculeze pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare, de dorit nici să nu o înregistreze foto sau video.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata