Atenţie ploi, izolat puternice! Aveţi grijă unde vă lăsaţi maşinile şi pe unde vă veţi întoarce acasă

Meteorologii de la Chişinău au anunţat în această dimineaţă un Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru câteva ore şi doar pentru partea de centru şi sud a ţării. Acesta a intrat deja în vigoare, astfel încât precipitaţiile sunt aşteptate practic în orice moment.

Oricum, pentru că există riscul unor ploi puternice chiar şi după ora amiezii, sfatul nostru este să vă programaţi într-un aşa fel timpul şi orarul, încât să nu ajungeţi deseară în ambuteiaje din cauza traficului dens care se va forma pe străzile oraşului care nu vor fi inundate.

Vă spunem asta pentru că ştim ce haos s-a întâmplat ultima dată în capitală când a plouat puternic, atunci când toţi s-au pornit cu maşinile spre case după o zi de muncă. Atunci, evident că nimeni nu a mai dorit să plonjeze prin râuri de apă, aşa că foarte mulţi automobilişti au apucat-o pe străzile care de regulă nu se adună apă, însă acolo i-a aşteptat o altă “surpriză” – blocaje în trafic.

În context, vă recomandăm în cazul în care nu folosiţi la moment automobilul dvs sau doriţi pur şi simplu să-l protejaţi, să:

  • nu-l parcaţi sub ansambluri de cabluri electrice sau sub copaci care vizibil par bătrâni şi ar putea să se prăbuşească la pământ în orice moment, inclusiv din cauza rafalelor de vânt;
  • nu-l parcaţi sau mutaţi-l din locurile în care deja se cunoaşte că se inundă în timpul ploilor torenţiale, străzi gen Albişoara sau Calea Ieşilor;
  • în cazul în care aveţi acces la o parcare, fie în spaţiu liber cu acoperiş, fie subterană, mutaţi vehiculul din stradă acolo pentru a preveni deformarea caroseriei de către grindină.

Iată ce s-a întâmplat ultima dată când pe şoferi i-a prins ploaia:

https://autoblog.md/video-ambuteiaje-infernale-cum-rar-se-pot-vedea-ploaia-de-aseara-a-dat-peste-cap-tot-traficul/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/