Nou impozit pentru șoferii din Moldova! Cât vom plăti?

0

Guvernul proaspăt investit vrea să introducă o nouă taxă pentru automobiliștii din Republica Moldova. Este vorba despre impozitul pe autovehicule, o taxă similară cu impozitul pe imobile care va înlocui existenta taxă de drumuri. Noul impozit pe autovehicule urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie 2016.

trafic

Noua modificare se conține în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016, iar potrivit acesteia, noul impozit pe autovehicule va înlocui taxa de drum, însă după preț va fi identic cu cea din urmă. Singura mare diferență, este că ca și în cazul imobilelor, cei care vor achita până la 30 iunie a fiecărui an impozitul pe autovehicul vor beneficia de o reducere de -15%.

Impozitul pe autovehicule va fi achitat de către toate persoanele fizice și juridice rezidente și nerezidente din Republica Moldova.

Ideea noii reglementări constă în descentralizarea  financiară. Astfel, banii percepuți din impozitul pe autovehicule ce va fi achitat de către automobiliștii din țara noastră va merge către autoritatea publică locală în totalitate, și nu doar 50% ca până în prezent. Asta le va permite primăriilor să dispună de un buget mai mare pentru întreținerea și reparația drumurilor.

Potrivit estimărilor, în anul 2017 sumele redirecționate către primării va fi de 346 milioane de lei.

Sursa: MoldStreet Foto: UNIMEDIA

0 comentarii
 1. Adrian spune

  Clar. Vor fi nevoiti sa plateasca toti care detin automobile, nu doar cei care ruleaza cu automobilele pe drumurile Moldovei. Bravo… nu scapam nici un leu

 2. Niki spune

  Cit se poate se va termina vreodată tot asta

 3. Dennys spune

  Daca automobilul nu se expoteaza de chiteva ani, oricum vom trebui sa platim taxa?

 4. ANDREI spune

  In tara asta nu vom avea liniste pina ce nu poporul se teme sa-si apere drepturile…..desre care impozite poate fi vorba daca deja citiva ani la rind totul a crescut citeva sute de ori,dar drumurile, marcajele s.a tot mai rele…citeva sau facut,dar restul???peste citi ani adica zeci de ani vom avea macar ceva stabil in tara inafara de coruptie…caci ea e stabila?

 5. Moldovean spune

  Corect, ca ca pamintul! Îl folosești sau nu oricum impozitul trebuie plătit! Degrabă o sa fi impozit pe pur și simplu trebuie!

 6. Dumitru spune

  Zmulg bani di uameni dar uamenii ce sa faca liafa e mika nuti ajung bani de la salariu pina la salariu ku preturile nuastre din moldova . siapoi se pune intrebaria de unde se iau hotii ..

 7. Anonim spune

  Tara tilharilor si-a hotilor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata