Avertizare oficială! Ce se va întâmpla începând de astăzi pe întreg teritoriul țării

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polițiștii continuă să fie prezenți la monitorizarea traficului rutier pe traseele naționale și cele locale. Începând de astăzi și până la o dată nedeterminată, pe întreg teritoriul țării, angajații Inspectoratului General a Poliției vor desfășura măsuri de prevenire a încălcărilor în trafic.

Scopul activităților este de a crește gradul de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic și a preveni, în special, conducerea în stare de ebrietate și excesul de viteză. Poliția își dorește ca fiecare șofer și pieton să ajungă acasă la cei dragi, în siguranță.

Mesaj de Conștientizare pentru Șoferi în Perioada Sărbătorilor de Iarnă și nu numai

Dragi șoferi, sărbătorile de iarnă sunt un timp al bucuriei și al reuniunilor cu cei dragi. În această perioadă festivă, vă rugăm să vă amintiți că siguranța dumneavoastră și a celor din jur este cel mai prețios cadou pe care îl puteți oferi.

Vă îndemnăm să nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice. Chiar și o cantitate mică de alcool poate afecta judecata, coordonarea și timpul de reacție, crescând semnificativ riscul de accidente. Nu doar că vă puneți în pericol propria viață, dar și pe a celorlalți participanți la trafic. Predați cheile sau rezervați din timp servicii de taxi în cazul în care nu vă veți putea abține de la a servi alcool.

De asemenea, vă reamintim să respectați regulile de circulație. Viteza excesivă, ignorarea indicatoarelor rutiere și a marcajelor pot avea consecințe grave. Sărbătorile ar trebui să fie o perioadă de fericire, nu de regret și lacrimi.

Reiterăm: dacă vă simțiți obosiți sau dacă ați consumat alcool, alegeți alternative sigure, cum ar fi taxiul. De asemenea, planificați-vă deplasările în avans (inclusiv dacă planificați o ieșire peste hotare) și luați în considerare condițiile meteo specifice sezonului rece.

Prin responsabilitate și prudență, putem asigura că această perioadă festivă rămâne una plină de veselie și amintiri frumoase. Să aveți parte de sărbători liniștite și în siguranță!

Cu grijă și respect, echipa AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise