Benzina se ieftineşte, iar motorina se scumpeşte. ANRE afişează noi preţuri plafon pentru carburanţi

0

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit astăzi un nou plafon pentru tarifele la carburanţi. Însă. de această dată instituţia de stat nu a afişat un preţ de comercializare a gazului lichefiat.

FOTO: giurgiuveanul.ro
FOTO: giurgiuveanul.ro

În următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 15 lei şi 83 bani, un tarif redus cu 28 de bani.

Un litru de motorină va fi comercializat cu 14 lei şi 3 bani.

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

Screenshot_7

Screenshot_3

Cât priveşte gazul lichefiat, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că „după intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor la Legea nr. 461-XV din 30.07.2001 privind piața produselor petroliere, operate prin Legea nr. 138 din 17.06.2016 privind modificarea și completarea unor acte legislative, autoritatea de reglementare va stabili numai prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei, nu și cele pentru comercializarea gazului lichefiat.

Potrivit amendamentelor la legea respectivă, preţurile de comercializare cu ridicata și cu amănuntul a gazului lichefiat vor fi stabilite de operatorii de pe piață după un alt mecanism , stabilit în Metodologia de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere”.

Deocamdată, gazul lichefiat ar trebui să se comercializeze după ultimul tarif stabilit – 7 lei şi 51 de bani.

0 comentarii
  1. Vova spune

    Super! Iată acum mai văd și eu competențe noi ale ANRE-ului dacă pînă acum plafonul la prețuri se stabilea odată la 3 luni, acum se actualizează odată la 2 săptămîni! Și asta ar trebui să o efectueze fiecare companie!

  2. Daniel spune

    Important să meargă mai departe după aceeași formulă. Eu cred că e normal așa, prețurile se stabilesc în dependență de realitate nu la dorința companiilor petroliere. Demult trebuia în acest mod de făcut.

  3. Dinis spune

    Imi pare logica noua metodologie de stabilire a pretului la carburanti, imi pare ca asa este mult mai logic. Astfel pretul mereu este unul mult mai apropiat de realitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata