BMW a anulat abonamentul pentru activarea unor funcţii precum încălzirea în scaune

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După criticile adresate BMW pentru introducerea unui abonament plătit pentru opțiuni deja instalate pe mașini, compania a decis să nu mai ofere activarea echipamentelor auto pentru o taxă lunară suplimentară. În schimb, BMW se va concentra pe servicii legate de software, precum asistența la conducere și parcare, scrie AutoCar.

În 2020, BMW a anunțat despre un abonament care permitea clienților să plătească pentru funcțiile individuale ale mașinii, în funcție de necesitate. Cu toate acestea, în loc să ofere opțiuni similare celor oferite de Mercedes-Benz, cum ar fi o dinamică sporită a mașinilor electrice sau parcare autonomă, compania BMW a fost criticată pentru introducerea unei taxe suplimentare pentru încălzirea scaunelor sau a volanului, de exemplu, deşi aceste funcţii au fost instalate din start în mașini în timpul producției.

Pieter Nota, membru al Consiliului de Administrație al BMW, responsabil pentru vânzări și marketing, a declarat că acum producătorul bavarez se va concentra pe funcționalitățile mașinilor la cerere, cum ar fi asistența la conducere și parcare, care pot fi adăugate după achiziționarea lor. Compania nu mai are în vedere să taxeze clienții pentru a activa funcții bazate pe hardware în viitor.

Nota a subliniat că abonamentul pentru încălzirea scaunelor nu a avut o cerere semnificativă din partea clienților: „Oamenilor li se părea că plătesc de două ori, ceea ce nu era de fapt adevărat, dar percepția este realitatea, așa cum spun întotdeauna. De aceea am întrerupt această practică.”

Întrebat pentru ce servicii ar putea taxa BMW, Nota a spus: „Ceea ce am depistat în urma analizelor noastre sunt serviciile bazate pe software, cum ar fi descărcarea unui produs de asistență la parcare, acestea sunt foarte bine acceptate. Oamenii știu că este un anumit software pe care îl pot descărca și care costă bani. Este același lucru precum ai descărca legal un film sau ai debloca o funcţie suplimentară într-o aplicaţie. Acest lucru este acceptat și facem asta cu tot mai mult succes.”

Experiența BMW poate servi ca o lecție valoroasă pentru alți producători auto care încearcă să-și crească veniturile prin abonamente pentru servicii legate de software, subliniind importanța alegerii funcțiilor potrivite pentru o astfel de monetizare.

Cmentariile sunt închise