Businessul cu maşini în Rusia, pus pe pauză. Mari companii auto au oprit exporturile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai multe companii străine au decis să suspende transportarea de mașini către reprezentanțele rusești din cauza căderii rublei și a situației politice dificile. Potrivit Vedomosti, citând scrisori trimise dealerilor, cel puţin Audi, General Motors, Volkswagen, Skoda și Jaguar Land Rover au decis să ia astfel de măsuri. Cât va dura această pauză deocamdată nu se cunoaşte!

Bentley, Rolls Royce şi Aston Martin de asemenea au oprit vânzările în Rusia, ca parte a pachetului de sancţiuni economice anunţat de Marea Britanie.

În cele mai multe cazuri, mașinile care au trecut deja de vamă și sunt programate pentru expediere din depozite vor ajunge la reprezentanțele auto, însă altele noi nu vor mai ajunge în Federaţia Rusă.

Astfel spus, Audi a oprit livrările către dealerii ruși din 24 februarie, a precizat compania într-o scrisoare. Cu privire la reluarea operaţiunilor, reprezentanții săi au promis că vor raporta separat.

O scrisoare similară a fost trimisă vânzătorilor de către General Motors, care vinde mașini Chevrolet în Rusia, și de către Jaguar Land Rover. Aceștia din urmă s-au angajat să expedieze mașini comandate anterior în conformitate cu “programul, care este în prezent elaborat de echipa de logistică”.

Potrivit insiderilor, în viitorul apropiat astfel de rapoarte vor veni de la Volkswagen, dar și de la Skoda și Porsche.

Ca urmare, potrivit experților, piața rusă ar putea pierde aproximativ 40 de mii de mașini, ceea ce va exacerba deficitul pe termen lung. Probabil, după reluarea livrărilor către țară, etichetele de preț pentru mașini vor fi ajustate pentru a ține cont de noul curs de schimb.

Cmentariile sunt închise