Carburanții se ieftinesc în continuare. Motorina a scăzut sub preţul benzinei 95 şi se îndreaptă spre 26 lei/litrul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tarifele plafon continuă să scadă şi la acest început de săptămână. Pentru ziua de mâine, 12 aprilie, ANRE a făcut deja calculele necesare şi a stabilit următoarele. Benzina 95 nu va costa mai mult de 26.80 de lei, cu alţi 18 bani mai puţin decât astăzi, în timp ce motorina standard nu se va găsi cu mai mult de 26.44 lei pentru un litru (-36 de bani).

Din câte poate aţi observat, preţul motorinei a coborât înapoi sub cel al benzinei 95, iar acest lucru s-a început odată cu tariful plafon stabilit vineri (valabil până la sfârșitul zilei de astăzi). Diferenţa dintre benzină şi motorină a fost şi mai este astăzi de 18 bani, iar de mâine va fi dublă – 36 de bani.

Dacă trendul se va menţine, în câteva zile am putea vedea un cost de sub 26 de lei pentru un litru de motorină, ceea ce va mai uşura din povara de pe umerii şoferilor de rând.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară.

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanţii fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/