Câteva puncte de trecere a frontierei şi-au sistat activitatea din cauza condiţiilor meteo

(update 11:50) Traversarea frontierei de stat este restricționată și prin postul vamal ”Palanca”. Din cauza traseelor înzăpezite pe teritoriul ucrainean este restricționată circulația prin posturile vamale ”Săiți” și ”Tudora”.

(update 10:00) Poliția de Frontieră precizează că prin punctele de trecere „Giurgiulești-Reni”, „Vulcănești”, „Mirnoe”, „Cișmichioi”, „Ceadîr-Lunga-1”, „Ceadîr-Lunga-2” și „Basarabeasca” este autorizată trecerea frontierei de stat, însă pe motiv că ninsorile abundente au blocat căile de acces pe teritoriul Ucrainei, unitățile de transport nu-și pot continua drumul.

Astfel, șoferii sunt nevoiți să facă cale întoarsă și să aștepte până la remedierea situației.

Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la trafic să prezinte atitudine conștiincioasă la situația creată la frontieră și să se conformeze schimbărilor.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova şi Serviciul Vamal anunţă despre sistarea activităţii câtorva puncte de trecere a frontierei. Acestea nu vor autoriza trecerea peste hotar o perioadă nedeterminată de timp din cauza condiţiilor meteo.

FOTO: moldova24.info

În legătură cu blocarea căilor de acces pe teritoriul Ucrainei, cauzată de ninsori abundente, şi-au sistat activitatea posturile vamale “Giurgiulești – Reni”, “Cișmichioi”, “Vulcănești”, “Mirnoe” și “Cairaclia”.

Restricţii de circulaţie sunt la punctele “Ceadîr-Lunga 1”, “Ceadîr-Lunga 2”, “Basarabeasca”.

Vezi şi: Atenţie, şoferi! Peste Moldova vine un nou val de ninsori puternice

Din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, prin punctele de trecere “Tudora” și “Palanca” nu este autorizată trecerea transportului de mare tonaj.

Iar din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader, “Soroca” și “Cosăuți”.

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin posturile vamale nominalizate să opteze pentru alte posturi aflate în proximitate.

Vezi şi: (foto/video) Pe câteva trasee din Moldova stratul de zăpadă a atins 1.8 metri în înălţime

Cmentariile sunt închise