(foto) Interiorul noului Bugatti Bolide este creat exclusiv pentru el și fiecare proprietar își poate modela scaunul după formele sale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Precum exteriorul a fost schimbat, spre deosebire de prototipul conceptual, așa s-a întâmplat și în cazul interiorului noului Bugatti Bolide. Producătorul francez prezintă imagini și câteva detalii cu formele finale ale habitaclului acestui proiect surprinzător care se numără printre ”ultimii mohicani” pur cu motoare cu ardere internă.

Iată cum arăta interiorul în prototipul conceptual:

Performanțele incredibile ale Bolide și cerințele sale de ambalare interioară au necesitat un monococ mai puternic și mai rigid decât al lui Chiron. Această nouă structură a creat oportunitatea pentru o poziție nouă a șoferului, care se înclină înapoi în automobil, permițând călcâielor sale să fie ușor ridicate, iar pasagerul să fie optimal înclinat spre nasul mașinii, într-o aranjare similară cu cea găsită în mașinile de curse auto extreme.

Și datorită naturii sale brute și fără compromisuri, Bolide nu împărtășește componente sau niveluri de finisare cu familia Chiron. Dimpotrivă, interiorul său a fost creat exclusiv pentru acest proiect, inclusiv scaunele de curse optimizate, un volan high-tech și aranjamente personalizate care acoperă siguranța, confortul și performanța.

Formând o conexiune cu ADN-ul captivant al exteriorului, unde se găsesc stopuri recunoscute instantaneu sub forma literei X și o nouă configurație centrală a evacuării, cockpitul se îmbină elegant în jurul aceluiași design îndrăzneț în formă de X. Punctul focal principal este un volan vizionar care are la bază o structură în formă de X. În esență, designul volanului este destinat să inspire încredere totală, în special atunci când șoferul și mașina devin una – mai ales în fața forțelor extreme pe care acest automobil îi permite șoferului să le experimenteze.

Cu proporțiile sale echilibrate fin, volanul capătă și o formă artistică deosebită, devenind o piesă creativă de artă atunci când Bolide este în repaus. Volanul poate fi ușor desprins, scos din cockpit și folosit pentru a îmbunătăți creativ spațiul pe care proprietarul îl consideră potrivit, cum ar fi o sală de business de nivel înalt, amintindu-le că o altă experiență captivantă la volanul unui Bugatti pe pistă nu este niciodată prea departe.

Software-ul de modelare de ultimă generație a contribuit la procesul de dezvoltare a volanului inovator în formă de X. Echipa de design a îmbrățișat intuitiv modelarea 3D de înaltă tehnologie cu modelare poligonală, aceasta din urmă fiind o tehnică avansată stabilită de dezvoltatorii din industria jocurilor și efectelor vizuale. Această tehnică a permis specialiștilor să modeleze cu precizie volanul cu toate componentele și subsistemele sale avansate.

Utilizând acest proces inovator, echipa a putut simula fiecare caracteristică și suprafață variabilă a volanului – inclusiv multitudinea de structuri complexe, interacțiuni și puncte de întâlnire – utilizând doar rețele de poligoane. Întregul proces a îmbunătățit calitatea și – la fel de important – a accelerat iterațiile de optimizare a designului necesare pentru volan pe măsură ce dezvoltarea a progresat, permițând echipei să reacționeze în timp real la fiecare feedback nou bazat pe sesiuni de testare desfășurate pe circuite în alte părți ale lumii.

De fapt, designul volanului a fost, de asemenea, influențat de feedback-ul valoros al șoferilor de test Bugatti, care au specificat necesitatea unui pachet strâns, compact și ergonomic, cu opt butoane cheie plasate optimal pentru ușurința de funcționare în timpul condusului pe pistă la viteze uluitoare și gestionarea forțelor g pe care Bolide le generează.

Adaptat special pentru conducerea pe pistă, Bolide trebuie să transmită date în timp real șoferului într-un mod extrem de precis și ușor de interpretat. Șoferul are opțiunea să interacționeze cu una dintre cele două interfețe de afișare.

  • Prima modalitate afișează date complexe și sofisticate, inițial solicitate de șoferii de test Bugatti – în principal valori de motorsport de bază pe care pilotul trebuie să le monitorizeze în timpul unei șofări de înaltă performanță pe pistă.
  • A doua modalitate oferă o vedere de ansamblu a informațiilor cheie pentru client. Această modalitate oferă clienților oportunitatea de a dobândi o senzație de familiaritate atunci când sunt la volan, preluând o cantitate mai mare de date, impactul forțelor g și intensitatea emoțiilor copleșitoare pe care experiența Bolide le oferă.

Estetica unică în formă de X, pe care volanul o are la bază, curge cu bogăție în jurul cabinei, creând un unison de design captivant. Scaunele sunt imersate într-un tratament strident în formă de X, încorporat în designul multi-pad. Pentru a permite atributele perfecte de confort și accesibilitate atunci când șoferul și pasagerul intră în mașină, padurile exterioare ale spătarului scaunului și ale tetierei se deschid împreună cu ușa, creând un spațiu optim în care să intre în cockpit. Estetica în formă de X continuă să creeze o sinergie, în acest caz apărând în cadrul imprimat în 3D care leagă padul tetierei de structura ușii.

Scaunele multi-pad sunt stratificate cu precizie direct pe monococ, asigurând o conexiune fermă între pilot și Bolide fără niciun compromis în privința confortului. Această aranjare ajută la reducerea semnificativă a greutății și face din Bolide primul Bugatti cu scaune fixe, asigurând în același timp o poziție perfectă a șederii pentru un automobil cu performanțe înalte doar pentru circuit. Atât volanul, cât și pedalele sunt reglabile pentru a satisface nevoile exacte ale șoferului.

Sunt disponibile patru opțiuni de dimensiuni pentru scaune – toate încadrează șoferul în mod armonios în interior – inclusiv un pachet de scaune care ia în considerare formele specifice și unice ale corpului clientului! Se pot specifica diverse materiale pentru scaun, inclusiv piele, catifea, Nappa și Alcantara, cu detalii care variază de la cusături dinamice la perforații fine cu laser, rămânând fidele conceptului de personalizare de la baza fiecărei configurații Bolide.

Pentru a menține experiența plăcută pentru client pe pistă și în spatele volanului, mai există un ușor sistem de climatizare, care își dirijează fluxul de aer printr-un sistem frumos și simetric de patru conducte ce încorporează duze din aluminiu – o altă conexiune estetică cu ADN-ul exterior al lui Bolide.

Acum, clienții sunt aproape de finalizarea procesului de personalizare a capodoperelor lor de cursă, iar șoferii de test, designerii și inginerii experți finalizează ultimele modificări rămase pentru a asigura că fiecare exemplar este de neegalat în toate aspectele.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise