(video) Noul Volvo EX90 are deocamdată cel mai performant sistem audio din istoria mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo şi Polestar au anunțat în paralel amânarea lansării producției noilor modele EX90 și 3, astfel încât maşinile vor ajunge la clienţi mai târziu decât era planificat iniţial.

Motivul: dat fiind faptul că cele două modele au foarte multe în comun şi cererea e una solidă, pentru a asigura o introducere de înaltă calitate a mașinilor și pentru a maximiza beneficiile clienților de pe urma tehnologiilor chiar din prima zi, anume Volvo Cars are nevoie de timp suplimentar pentru dezvoltarea și testarea software-ului. 

Producția maşinilor este de așteptat să înceapă în primul semestru al lui 2024, dar până atunci se vor detalia sisteme, tehnologii şi caracteristici de la bordul lor. Iar după ce Bowers & Wilkins a povestit despre sistemul său audio din EX90, acum a venit timpul ca Volvo să completeze informațiile.

Ceea ce odinioară era rezervat profesioniștilor din studiouri și altor audiofili va fi acum disponibil în Volvo EX90. În noul SUV suedez complet electric se va oferi un sistem audio care creează o experiență sonoră imersivă și de înaltă rezoluție. Sistemul audio Bowers & Wilkins High Fidelity se potrivește perfect cu cel mai liniștit habitaclu Volvo creat până în prezent.

Chiar și atunci când EX90 nu era decât o schiță pe hârtie, designerii au colaborat cu inginerii audio de la Bowers & Wilkins pentru a se asigura că, indiferent de poziția preferată pe toate cele şapte locuri, clienţii vor putea beneficia de sunet surround 3D ultra realist produs de cele 25 de difuzoare + un subwoofer din întregul habitaclu.

Cu plasarea lor optimizată și tehnologia de difuzoare derivate din studiouri, muzica curge prin sistemul de 1610 W (25 de canale) ajunge la urechi în mod precis, așa cum artistul a intenționat; o filozofie pe care Bowers & Wilkins o numește “True Sound” (Sunet Autentic). Este, aşadar, cel mai performant sistem audio dintr-o maşină Volvo până în prezent. La moment, oferta superioară disponibilă pentru modele precum XC90 sau S90 este un sistem cu 19 difuzoare şi 1400 W putere.

Pentru a profita la maximum de difuzoarele poziționate în mod optim, ascultătorii vor experimenta sunetul în mașina Volvo ca niciodată înainte cu Dolby Atmos. Atunci când artiștii sau creatorii produc o melodie, un podcast sau alt conținut în Dolby Atmos, pot plasa sunete individuale în mod intenționat în spațiul tridimensional pentru a crea o experiență bogată și detaliată pentru ascultători. În EX90, cu Dolby Atmos prin sistemul de difuzoare Bowers & Wilkins, toți pasagerii din mașină se vor bucura de o experiență sonoră mai captivantă, cu mai multă profunzime, detalii și claritate.

Sistemul audio este îmbunătățit și mai mult de modurile de ascultare a sunetului surround, care permit ascultătorilor să personalizeze sunetul în funcție de preferințele personale. Modul Studio reproduce neutralitatea și puritatea sunetului într-un studio de înregistrare și poate fi optimizat pentru pasagerii de pe orice scaun. Setarea Individual Stage oferă senzația că un artist cântă special pentru un singur pasager, iar modul Concert Hall reproduce ambianța acustică a Sălii de Concert din Gothenburg.

Iar plasarea atent integrată a difuzoarelor – în bord, uși, tavan, în arcul roţii posterioare, dar și încorporate în tetierele scaunelor frontale (câte două difuzoare de 40 mm) – contribuie la limbajul de design minimalist, scandinav. Multe dintre difuzoare au grile speciale din oțel inoxidabil gravate dublu și cu textură periată, plasate în panouri de lemn iluminate din spate, obținând un nivel ridicat de transparență acustică pentru cea mai bună calitate a sunetului fără a compromite detaliile de design premium.

Acelaşi sistem audio, cu acelaşi număr de difuzoare şi aceeaşi putere totală, este găsit şi în noul Polestar 3, însă va standard în primul an de producţie. Sistemul audio de bază din EX90 este unul de la Bose cu 14 difuzoare şi un subwoofer, 14 canale şi o putere de 760 W.

Cmentariile sunt închise