(video) Cadoul soțului la jubileul de 70 de ani – unicul Bugatti Chiron Super Sport 57 One of One

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bugatti Type 57 SC Atlantic, o capodoperă atemporală creată de Jean Bugatti și veche de aproape 90 de ani, a captat de multă vreme imaginația esteților și pasionaților de automobile și este încă considerat cel mai valoros și exclusivist automobil din lume. Multe dintre caracteristicile sale de design, inclusiv aripile cu șuruburi care se întind pe lungimea corpului său, au inspirat ADN-ul designului modern al Bugatti.

Dar această mașină nu este doar o referință pentru echipa de design a Bugatti: o clientă a vrut să facă lucrurile cu un pas mai departe, creând propriul tribut adus emblematicului Atlantic pentru prima sa mașină Bugatti, un Chiron Super Sport. Așa a devenit realitate „57 One of One”.

În urmă cu douăzeci de ani, clienta – o iubitoare de mașini de o viață – a văzut pentru prima dată un Type 57 SC Atlantic. „Îmi amintesc ziua de parcă ar fi fost ieri. Am vizitat Muzeul Mullin din Oxnard, și acolo era, una dintre cele trei mașini care mai există, pe un piedestal. M-am îndrăgostit de aceasta din clipa în care am văzut-o”, a spus ea.

O dorință pentru propriul ei Bugatti s-a împlinit două decenii mai târziu, când soțul ei – un proprietar de Bugatti care împărtășește aceeași pasiune și dăruire față de mașini – a surprins-o cu ocazia jubileului de 70 de ani cu o invitație personală de la Bugatti, de a veni la Molsheim în Franța pentru a configura propriul ei Chiron Super Sport!

Cu amintiri din acea călătorie la Oxnard și cu multă pasiune și entuziasm, ea a descoperit casa Bugatti pentru prima dată. Jascha Straub, designer principal Sur Mesure la Bugatti, a fost prezentă pentru a-i arăta istoria extraordinară a Château Saint Jean și a mărcii – prima parte a unei călătorii de co-creare care se va întinde pe parcursul unui an.

„În timpul vizitei ei, când am trecut pe lângă un model la scară al Type 57 SC – primul Atlantic și exact cel pe care îl văzuse cu toți acești ani în urmă – a existat o scânteie imediată de recunoaștere între noi că aceasta este direcția pe care ar trebui să o luăm. De ani am visat să reinterpretez această icoană, așa că aveam deja propriile mele idei despre ce aș face pentru a onora cea mai elegantă mașină proiectată vreodată. Asta a însemnat că am putut să ne așezăm imediat și să începem să evoluăm designul, pentru a-și realiza viziunea împreună”, a spus Straub.

Nuanța uimitoare de albastru argintiu, strălucind sub luminile Mullin Automotive Museum, a fost imprimată în mintea clientului. Pentru acest omagiu vibrant, a existat o singură culoare pe care ea și Jascha și-ar putea imagina. Cu toate acestea, a realiza acest lucru nu a fost o ispravă ușoară. Deoarece fiecare proiect Sur Mesure este meticulos în procesul său, cufundat chiar și în cele mai mici detalii și pentru că referirea la una dintre cele mai mari piese de design auto concepute vreodată necesita precizie și umilință, Jascha Straub a călătorit la Muzeul Guggenheim din Bilbao, unde a fost mașina originală. S-a zburat la Bilbao, cu o mostră de culoare, pentru a observa diferența vopselei în diferite condiții de lumină. Trebuia să fie complet autentică cu cea originală.

Pe Type 57 SC Atlantic, grila mare în formă de potcoavă se așează cu mândrie în poziție verticală, fiind aparent suspendată între pasajele roților. Acest aspect de design a fost un punct de referință important. Pentru Chiron Super Sport „57 One of One”, echipa Sur Mesure a lucrat mână în mână cu inginerii de la Bugatti pentru a crea un omagiu fidel adus originalului, care să rămână, de asemenea, fidel filozofiei de design Bugatti – „Form Follows Performance” – și cerințele inginerești ale mașinii.

Fiecare admisie, linie și aerisire a lui Chiron Super Sport este atent analizată pentru a satisface nevoile extreme de răcire și aerodinamică ale unei mașini hiper sport care poate atinge 440 km/h. Designul unic rezultat – o nouă grilă cu linii verticale lustruite și o coloană centrală mai groasă – este o interpretare modernă frumoasă, dar fidelă emblematicului Type 57 SC Atlantic.

Designul este asociat cu jante Super Sport cu cinci spițe – care combină cromul lustruit și același albastru ca originalul – și accente vibrante de crom. Partea inferioară a aripii posterioare prezintă silueta desenată manual a Atlanticului, finisată cu inscripția „57” și „One of One” într-un semn subtil la măiestria și designul care au inspirat această operă unică de artă auto.

În interior, clienta a ales pielea „Gaucho” – hotărând asupra unei culori atemporale pentru a accentua și mai mult designul exterior. Punctele de evidență notabile includ silueta Atlanticului cusută manual în nuanță Lightning Blue pe panourile ușilor și o consolă centrală cu o incrustație personalizată care proclamă „57 One of One”. Cu o apreciere pentru istoria mai largă și viziunea artistică a familiei Bugatti, emblematica sculptură „Elefantul dansant” a lui Rembrandt Bugatti este delicat brodată pe tetiere, semnificând pasiunea ei pentru animale. Semnăturile lui Jean Bugatti, geniul care a fost forța creatoare din spatele admiratului Type 57 SC Atlantic, și Rembrandt sunt aplicate pe pragurile interioare ale ușilor.

Unicul „57 One Of One” va atinge același statut iconic ca și predecesorul său, câștigând un loc de drept la orice Concours d’Elegance. Însă, deocamdată, clienta se bucură de experiența ei de conducere, după ce a explorat rutele pitorești ale Vestului american la volanul excepționalului său Bugatti în cadrul US Grand Tour.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise