(video) Victime pe bandă rulantă! Zeci de mii de euro aduce schema cu ”ruda implicată în accident”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Trei bărbați de 30, 49 și 50 de ani au fost reținuți și sunt cercetați penal în stare de arest pentru șase cazuri de escrocherii de tip ”ruda implicată în accident”, toate comise timp de o săptămână în Chișinău și Comrat! Suma estorcată de suspecți se ridică la 40.000 de euro.

Fiecare avea rolul său în această schemă infracțională. Unii dintre aceștia abordau la telefon victimele și se prezentau drept angajați ai organelor de drept. Mesajul transmis era scurt: “ruda dumneavoastră a provocat un accident rutier, în urma căruia a avut de suferit o persoană. Pentru ca apropiatul dumneavoastră să scape de urmărirea penală trebuie să plătiți o anumită sumă de bani”.

Sumele estorcate variau între 2.500 și 12.000 de euro. Ultimele două cazuri comise de suspecți au avut loc la 17 februarie, la Comrat, victimele fiind două femei de 63 și 65 de ani, care le-au transmis în total 140.000 de lei.

În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de polițiști, suspecții au fost reținuți în municipiul Chișinău, chiar după ce au primit banii de la victimele din Comrat. Banii au fost recuperați de către polițiști și returnați victimelor.

Cu câteva zile mai devreme, Poliția din Ialoveni a reținut două persoane implicate în această schemă

Doi tineri de 21 și 23 de ani din mun. Chișinău au fost reținuți pentru 72 de ore, aceștia având rolul de a ridica banii de la victimă. 

Victima, un bărbat de 81 de ani din Ialoveni a fost apelat la telefonul fix de două ori de o femeie. Prima dată aceasta s-a prezentat drept fiica bărbatului și, plângând, i-a zis că a fost implicată într-un accident rutier. După ce aceasta a înțeles că are fiică, ulterior a revenit cu un apel și s-a dat deja drept angajată a organelor de drept, solicitând 180.000 de lei pentru a restitui paguba părții vătămate, iar ”fiica” să fie eliberată. 

Bărbatul a transmis o sumă de zeci de mii de lei deținută la domiciliul său celor doi suspecți, care aveau rolul de curieri. După ce bătrânul și-a dat seama că a fost înșelat a sesizat Inspectoratul de Poliție Ialoveni. În urma acțiunilor întreprinse, cei doi curieri au fost identificați și reținuți.

În context, detalii despre încă două cazuri dezvăluite public

O femeie de 57 de ani, originară din Chișinău, a fost reținută de polițiști, fiind suspectată de comiterea a două escrocherii prin crearea unor istorii false cu ”ruda implicată în accident rutier”. Aceasta a comis infracțiunile pe teritoriul capitalei, în luna ianuarie curent.

Bănuita se dădea drept angajată a organelor de drept, contacta rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi produs un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicita mijloace bănești pentru a nu fi pedepsiți penal.

Suma estorcată de la cele două victime constituie 243.600 lei. Femeia a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

De asemenea, un bărbat de 36 de ani, originar din capitală a fost reținut fiind suspectat că ar fi implicat în patru cazuri de escrocherie.

În rezultatul perchezițiilor la domiciliul și în mașina acestuia, polițiștii au depistat și ridicat mijloace financiare în numerar: 51.856 de dolari, 2.640 de euro, 84.420 de lei și 61 de roni.

În această ordine de idei, Poliția îndeamnă în mod repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea tuturor informațiilor! De asemenea, voi cititorilor, informați persoanele apropiate în etate despre o astfel de capcană, dacă încă nu știu!

Primul caz anunțat în acest an: Schema cu ruda implicată în accident. Mai există persoane în 2024 care nu au aflat despre aceasta

Cmentariile sunt închise