(foto/video) Accidente teribile cu implicarea unor camioane grele. Doi şoferi moldoveni şi-au pierdut viaţa

Două accidente cu implicarea unor automobile şi camioane de mare tonaj s-au produs în seara zilei de ieri. Primul s-a întâmplat în apropiere de Chişinău, iar al doilea în raionul Rezina. Poliţia a comunicat detalii despre ambele incidente.


Un tânăr în vârstă de 29 de ani a murit, după ce un camion i-a spulberat automobilul parcat pe acostament. Tragedia a avut loc în seara zilei de ieri în jurul orei 18:06, în comuna Budești din municipiul Chișinău.

Dispeceratul Direcției de Poliţie a mun. Chișinău a fost sesizat în seara zilei, prin intermediul serviciului 112, să intervină la documentarea unui accident rutier care s-a produs la ieșirea din comuna Budești.

Ajunși la fața locului, în cadrul documentării, polițiștii au stabilit că un camion ce era condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani a pierdut controlul volanului, a ieșit pe acostament și a tamponat automobilul de marcă Dacia ce era parcat în fața la o vulcanizare.

În consecință, un tânăr în vârstă de 29 de ani a decedat, iar un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a ales cu diferite traumatisme și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ambii bărbați se aflau înafara automobilului. Pe caz a fost dispusă inițierea unui proces penal, organul de urmărire penală urmează să stabilească toate circumstanțele producerii tragediei.


Iar un alt bărbat în vârstă de 56 de ani a decedat după ce automobilul pe care îl conducea a fost tamponat de un camion. Accidentul s-a produs la fel în seara zilei de ieri în jurul orei 18:38, pe traseul R-20.

https://youtu.be/6NLoMhLs_hk

Ofițerul de presă a IP Rezina, Elena Băetrău, a declarat că polițiștii din Rezina au fost alertați de către un bărbat, care a comunicat că, pe traseul R-20 în preajma satului Cinișeuți, a avut loc un accident rutier cu implicarea a două unități de transport.

La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 56 de ani, fiind la volanul unui automobil de marcă Volvo, care se deplasa din direcția satului Cinișeuți din raionul Rezina, a ignorat cerințele indicatorului 2.1 din RCR, deplasându-se pe un drum secundar, nu s-a asigurat și nu a cedat trecerea.

Ca urmare a fost tamponat lateral de către un camion de tonaj mare de model DAF FT care tracta o remorcă. Camionul se deplasa regulamentar pe un drum cu prioritate.

Din cauza traumelor primite șoferul mașinii a decedat până la sosirea ambulanței. Conducătorul autocamionului, supus testării alcoolscopice, a arătat rezultatul final de 0.00 mg/l, iar de la persoana decedata se va preleva proba biologică.

Cmentariile sunt închise