(foto) Bowers & Wilkins dezvăluie detalii despre sistemul audio montat în noul Volvo EX90

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bowers & Wilkins continuă să colaboreze cu Volvo Cars prin anunțarea unui nou sistem audio de top, numit High Fidelity Sound by Bowers & Wilkins, disponibil opţional în noul SUV Volvo EX90 complet electric.

Sistemul dispune de tehnologii emblematice și dovedite din industria audio, perfect integrate în cea mai nouă mașină electrică a mărcii suedeze, pentru a oferi o experiență audio complet nouă, susținută de peste 50 de ani de experiență audio în case, studiouri și automobile.

Dorim să vă informăm din start că noul Volvo EX90 vine standard cu un sistem audio Bose Premium. Sistemul audio personalizat, cu procesare avansată a semnalului, inclusiv tehnologia de sunet surround Centerpoint 360, este format din 14 difuzoare, inclusiv un subwoofer.

Opţional este Bowers & Wilkins High Fidelity audio system, care propune 25 de difuzoare de înaltă performanță, inclusiv cea mai recentă iterație a tehnologiei emblematice Tweeter-on-Top, conurile proprietare Continuum și 1610 W putere. Sistemul de difuzoare este completat de capacitatea de decodare Dolby Atmos de ultimă generație, oferind niveluri și mai mari de imersiune.

Bowers & Wilkins a lucrat alături de designerii și inginerii audio Volvo Cars încă de la începutul dezvoltării noului EX90 pentru a oferi o reproducere a sunetului de vârf de clasă, prin optimizarea poziționării difuzoarelor în jurul mașinii și furnizarea de reglaje audio specifice vehiculului – asigurându-vă că muzica dumneavoastră este livrată exact așa cum și-a dorit artistul, o filozofie pe care Bowers & Wilkins o numește „True Sound”.

Sistemul Bowers & Wilkins urmează perfect limbajul de design al Volvo Cars, cu grile de boxe din oțel inoxidabil, cu design unic și logoul mărcii, fiecare adăpostit în panouri din lemn iluminate. Această tehnică de gravare dublă atinge cele mai înalte niveluri de transparență acustică pentru cea mai bună calitate a sunetului posibilă, plus detaliile de design premium proporționale cu marca Bowers & Wilkins.

Printre caracteristicile cheie ale sistemului audio premium se numără tehnologia proprietară Bowers & Wilkins – Tweeter-on-Top. Prin poziționarea tweeterului în propria carcasă separată din partea superioară a planşei de bord, inginerii Bowers & Wilkins sunt capabili să reducă colorarea și reflexia acustică de pe parbriz. Acest lucru îmbunătățește claritatea generală pentru ascultător, oferind un sunet fin detaliat și fidel vieții.

Tweeterul din aluminiu Double Dome dispune de o cupolă din aluminiu extrem de subțire, susținută de un inel mai gros pentru a adăuga rigiditate și a reduce distorsiunile la cele mai înalte frecvențe și volume.

În plus, conurile midrange Continuum asigură autenticitatea și precizia în gama medie audio pentru reproducerea realistă a sunetului în întregul vehicul. Difuzoarele cu tehnologie Continuum sunt utilizate în studiourile de înregistrare din întreaga lume, inclusiv în studiourile Abbey Road din Londra, și se găsesc în difuzoarele Bowers & Wilkins din seria 800 Diamond.

Pentru a asigura siguranța și imersiunea, Volvo EX90 are câte două difuzoare în fiecare tetieră din scaunele frontale și patru difuzoare în tavan, care acționează ca nişte canale de înălțime în experiența Dolby Atmos.

Sistemul audio complet imersiv Dolby Atmos este îmbunătățit și mai mult de tehnologia inteligentă care permite ascultătorilor să adapteze sunetul pentru a se potrivi gusturilor personale. Modul Studio reproduce neutralitatea unui studio de înregistrări și poate fi optimizat pentru pasageri prin modurile All Seat, Driver sau Rear. Individual Stage oferă senzația unui artist care cântă doar pentru tine, în timp ce Concert Hall reproduce acustica Sălii de Concerte din Göteborg. Acestea sunt în plus față de opțiunile mai frecvent întâlnite de egalizator și fader.

Timp de opt ani, Bowers & Wilkins este furnizorul premium de sisteme audio la alegere pentru Volvo Cars, producând o serie de soluții foarte apreciate și de mare succes.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata