(video) Caz real: Un tată l-a sunat pe șeful IGP, probabil să se clarifice de ce feciorașul i-a fost deranjat de poliție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La data de 29 aprilie curent, în jurul orei 15:00, în timpul deplasării spre o ședință de lucru, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a observat la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt două BMW-uri parcate neregulamentar. Acestea au blocat alte mașini parcate, împiedicând și circulația pe o bandă.

După ce s-a asigurat că șoferii nu se simt rău și că mașinile nu au defecțiuni tehnice, șoferii lipsind de lângă mijloacele de transport, șeful IGP a solicitat un echipaj de poliție pentru documentare.

BMW-uri parcate neregulamentar, în vizorul la șeful IGP
FOTO: IGP

La revenire, șoferul BMW-ului gri a refuzat să aștepte echipajul pentru a-i fi întocmit procesul verbal pentru încălcarea comisă. A urcat în mașină și a plecat. Polițiștii au fost nevoiți să-l oprească pe o altă stradă pentru a-i întocmi sancțiunea.

Mai mult, fiind verificat în sistemul informațional de date, oamenii legii au stabilit că la volanul acestei mașini s-au comis opt încălcări în trafic, persoana eschivându-se în toată această perioadă de la achitarea amenzilor.

Conform procedurii de identificare a persoanei care a condus mașina în timpul fixării încălcărilor, șoferul a fost condus la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier pentru întocmirea proceselor verbale. După ce i-au fost întocmite patru procese bărbatului și alte patru unei persoane care a condus mașina respectivă, șoferul a plecat din sediul Poliției.

Și acum partea cea mai interesantă! În timpul documentării șoferului, șeful Poliției Naționale a fost contactat de tatăl acestuia! După ce a văzut că nu i s-a răspuns la telefon, acesta a sunat în Anticamera șefului IGP cu rugămintea de a fi contactat pentru o discuție, probabil pentru a încerca să influențeze anumite acțiuni sau persoane. Și asta chiar dacă șoferul BMW-ului nu a contestat deciziile polițiștilor, recunoscându-și încălcările comise și achitând deja toate amenzile aplicate.

Inspectoratul General al Poliției reamintește în context:

Toți participanții la trafic sunt egali în fața legii și nu ar trebui să apară ulterior frustrări în legătură cu amenzile aplicate! Nu este plăcut să fii sancționat, dar îți asumi atunci când alegi să încalci drepturile altor participanți la traficul rutier. Recomandăm șoferilor să-și recunoască greșelile și să se corecteze în acest sens, dar nu să se eschiveze crezând că le este permis orice!


(later edit) Șoferul BMW-ului s-a dovedit a fi fiul lui Sergiu Mocanu, fost parlamentar. Acesta afirmă că Viorel Cernăuțeanu ar fi comis abuz de putere.

Cmentariile sunt închise