(video) Invenția unui american a fost folosită de poliţia din Phoenix pentru a urmări sub acoperire şi a opri un şofer drogat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost arestat după ce a impus forţele de ordine să-l urmărească prin zona metropolitană a oraşului american Phoenix, mai devreme în ziua de 29 aprilie lovind şi două maşini de poliţie.

Conform FOX 10, totul a început după ce poliţia a fost sesizată de localnici despre un bărbat care a leşinat aflându-se la volanul automobilului. Mai mulţi trecători au încercat să-l trezească pe individ prin a-i bate în geamuri, dar acesta nu a reacționat.

Ajunși la fața locului, polițiștii l-au găsit pe bărbat încă leșinat în interiorul mașinii care se mişca uşor, semn că şi-a pierdut cunoştinţa în momentul când conducea. Oamenii legii au mai observat că la îndemâna sa mai avea un cuțit și o armă.

Peste câteva minute, când bărbatul s-a trezit şi a observat oaspeții nepoftiți şi nedoriţi, și-a izbit mașina înainte și înapoi în cele ale poliţiei și în cele din urmă a reușit să plece de la faţa locului.

Ofițerii nu au stat însă să-l urmărească, fiind şi o oră de vârf, dar un elicopter de poliție a fost folosit pentru a supraveghea mașina de la înălțime, în timp ce detectivii de la biroul de asistență tactică al Poliției din Phoenix au pregătit expres o operațiune sub acoperire pentru a nu-l speria pe tipul care nu era cu mintea limpede şi ulterior să provoace accidente sau alte situaţii periculoase.

După ce elicopterul a zburat mai mult de oră pentru a nu-l pierde din vizor, tipul a fost reţinut foarte uşor şi s-a făcut uz de invenția unui localnic, un Grappler Police Bumper despre care am scris şi noi încă în 2016.

Din câte puteţi vedea, soluţia eficientă de oprit automobile a fost montată pe un SUV fără însemne ale poliţiei. Acesta se deplasa în spatele altuia şi pe un tronson de drum liber, după ce primul SUV sub acoperire l-a depășit pe suspect, al doilea s-a apropiat rapid în spatele Ford-ului şi a întins laţul.

După ce sedanul argintiu a fost oprit şi blocat, suspectul ar fi rezistat câteva minute arestării, ținându-se de trapa deschisă a mașinii în timp ce încerca să-i lovească pe ofițerii care încercau să pună mâna pe el.

Suspectul a fost identificat ulterior drept Brandon Smith, în vârstă de 30 de ani. După arestarea sa, în vehiculul său a fost găsită o substanță albă asemănătoare unui cristal, precum și două pastile M30 albastre.

Smith se va confrunta acum cu multiple acuzații, inclusiv daune penale, conducere sub influență, conduită greșită a armelor, deținere de droguri și fugă ilegală de forțele de ordine.

Brandon Smith

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise