(video) SUA: Urmărirea unui şofer de către poliţie a durat şase ore pentru că acesta mergea încet

O urmărire mai neobișnuită a avut loc acum câteva zile prin Los Angeles și California de Sud, una care a durat şase ore! Dar ce s-a întâmplat nu s-a asemănat deloc cu ceea ce putem vedea în filmele de acțiune pentru că şoferul cu pricina se mișca foarte încet pe drumuri.

Potrivit NBC Los Angeles, urmărirea a început în jurul orei 19:00 în ziua de 3 februarie, după ce poliţia a fost alertată despre un bărbat care avea asupra sa o armă. Un echipaj l-a localizat în scurt timp şi i-a cerut suspectului să iasă din mașină când s-a oprit într-o intersecție, dar acesta a refuzat și a încercat să scape.

Potrivit sergentului Juan Garcia, poliția nu a încercat să lovească sau să întoarcă mașina, deoarece tipul ar fi putut avea o armă. Ciudat, deşi în numeroase alte cazuri surprinse anterior și difuzate online, chiar dacă cel urmărit era un criminal periculos, nimic nu îi împiedica pe ofiţerii de patrulare să folosească opțiuni de oprire forțată rapidă.

Garcia a menționat, de asemenea, că în cei 20 de ani petrecuți în departament nu a auzit niciodată de vreo urmărire care ar fi durat atât de mult. Potrivit acestuia, multe echipaje au fost nevoite să abandoneze urmărirea pentru a-și alimenta mașinile din bani proprii, în timp ce conducătorul acestui Chevrolet Malibu avusese în mod clar un rezervor plin cu benzină.

După aproximativ trei ore, când cel mai probabil poliţiştii s-au plictisit de circumstanțe neschimbate, s-a întins de două ori pe carosabil un dispozitiv de tip bandă cu cuie. Ambele roți din față au fost sparte (şi cea stângă din spate), iar după a patra oră nimic nu a mai rămas din anvelopa stângă frontală.

Către a şasea oră a urmării şi janta s-a stricat, așa că mașina a încercat să se miște pe discul de frână frontal. Spre sfârşitul operaţiunii şi jocului stop&go s-a dezumflat şi a ieşit de pe jantă şi anvelopa posterioară stângă. Abia după aceea şoferul de 35 de ani s-a predat.

S-a dovedit într-un final că „posesorul recordului pentru cea mai lungă urmărire” nu avea o armă la el. Cu toate acestea, a fost reținut sub suspiciunea că s-a eschivat de la răspundere pentru mai multe infracțiuni. Potrivit poliției, pe „cont” are două furturi cu spargere.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-o-politista-din-sua-reusit-sa-opreasca-un-sofer-baut-care-mergea-cu-250-de-km-h/
https://autoblog.md/video-cum-procedeaza-politia-americana-daca-un-sofer-nu-vrea-sa-iasa-din-masina/
https://autoblog.md/video-politistii-americani-uimesc-din-nou-peste-30-de-focuri-de-arma-trase-intr-o-urmarire-inclusiv-prin-parbriz/

Cmentariile sunt închise