Ford a brevetat un sistem prin care o mașină ar putea fi condusă la propriu din picioare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford a brevetat un sistem care ar putea permite condusul unei maşini stând în picioare, pe lângă cea prin stat pe scaun în spatele unui volan. Ceea ce se numeşte Redundant Vehicle Controls Based On User Presence And Position a fost gândit cu idee pentru implementare pe off-roadere decapotabile, pentru a oferi șoferului o vedere mai bună asupra suprafeţelor pe care se deplasează.

În off-road serios, vederea sau câmpul vizual de pe scaunul șoferului are o altă semnificație decât la o mașină mai joasă şi care se deplasează pe asfalt. La modelele moderne, camere în jurul maşinii cu diverse funcții suplimentare ajută la mărirea acestui câmp vizual, dar, cu toate acestea, uneori și vederea „naturală” este importantă, vorbind aici de ochii șoferului.

Ford își propune să sporească vizibilitatea în cel mai evident mod: cu cât șoferul însuși stă mai sus, cu atât poate vedea mai mult. Desigur, această abordare funcționează numai pentru mașinile cu acoperiș detașabil şi adevărat este că persoana nu mai poartă vreo centură de siguranţă, iar întregul său corp superior este în afara corpului maşinii și, prin urmare, în afara structurii care poate prelua asupra sa lovituri. În caz de răsturnare, șoferul nu va fi protejat cu şi de nimic.

Conform informaţiilor din brevet, sistemul gândit nu prevede duplicarea tuturor elementelor de control. Pentru început, proprietarul trebuie să selecteze un anumit mod de conducere din arsenalul standard (cruise control adaptiv, asistent la coborârea în pantă sau la urcarea în rampă, sistem de parcare automată) şi abia după şoferul se poate ridica în picioare şi controla procesele prin câteva comenzi din cadrul parbrizului/acoperișului.

Perspectivele implementării unei astfel de funcții pe mașinile de serie sunt îndoielnice, în primul rând din cauza nesiguranței pentru șofer, însă cine ştie cum vor evolua tehnologiile în anii care vin. Cei de la Jeep, apropo, au început să testeze un autopilot pentru folosirea în off-road.

[embeddoc url=”https://image-ppubs.uspto.gov/dirsearch-public/print/downloadPdf/11691511″]

Cmentariile sunt închise