(video) Toate autobuzele noi ISUZU sunt la Chişinău. Detalii şi caracteristici

Primăria municipiului Chişinău informează că Î.M. “Parcul Urban de Autobuze” a recepționat ultimele şase autobuze noi ISUZU din lotul de 31 de unități, achiziționate de municipalitate în luna februarie anul curent. Astfel, cele 6 autobuze noi au intrat în posesia PUA în decurs de 60 zile de la semnarea contractului.

În prezent, vehiculele sunt supuse verificărilor tehnice, după care vor fi înmatriculate și distribuite pe rutele municipale.

Aşadar, după ce toate au ajuns la Chişinău, să le analizăm în mai multe detalii. Noile unități de transport sunt de model ISUZU Citiport şi dispun de motoare care corespund standardului Euro 6. Acestea au 12 metri lungime și trei uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru scaune rulante, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în cărucioare.

De asemenea, autobuzele dispun de instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, patru geamuri de aerisire şi altele. Capacitatea în dependenţă de versiune poate ajunge până la 102 persoane.

Mai exact, un ISUZU Citiport are 12.030 mm lungime, 2.550 mm lăţime, 3.136 mm înălţime (cu instalaţia de aer condiţionat), iar ampatamentul constituie 5.850 de mm. Greutatea sa este 11.500 kg cu rezervorul plin şi şofer, iar cea maximă permisă de 17.900 de kg.

Deocamdată nu cunoaştem ce motoare exact sunt în autobuzele care deja circulă prin Chişinău, însă modelul există cu două: o unitate common rail turbo diesel marca Cummins, cu şase cilindri în linie, care poate avea fie un volum de 6.7 litri sau 8.9 litri. Cel mai puţin voluminos produce 300 de CP la 2.100 rpm şi 1.182 Nm între 1.150 şi 1.400 Nm. Cel mai voluminos vine cu 336 CP la activ şi 1.485 Nm de cuplu la 1.200 rpm.

Cutiile de viteze la fel pot fi două. În primul caz un ZF ECOLIFE 6 AP 1200B (automată cu şase trepte + reverse) sau un VOITH DIVA 6 (automată cu patru trepte + reverse). Suspensia este pneumatică pe toate roţile: pe puntea din faţă independentă cu câte două perne de aer, iar pe puntea din spate cu câte patru perne de aer. Sistemul de frânare pneumatic este pe bază de discuri şi mai dispune de EBS.

Capacitatea rezervorului de combustibil este de 300 de litri, generatorul este de model Bosch 2x 90A, servodirecţia e hidraulică, raza de întoarcere completă este de 9.110 mm, roţile sunt de mărimi 275/70 R22,5.

Printre alte dotări interesante standard pe care le are se numără: senzor de parcare, cameră video spate, ieşiri de siguranţă, cameră interioară, camere pe oglinzile retrovizoare exterioare reglabile electric şi încălzite, ABS, ASR, stingătoare de incendiu, limitator de viteză, lumini de zi LED, etc.

Lotul de autobuze achiziționate recent de municipalitate a costat 78 milioane de lei (o unitate aproximativ 125.000 de euro), iar surse în acest scop au fost prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/