(video) Valabil de la 1 mai. Şoferii din Moldova trebuie să aibă Carte Verde sau RCA local pentru a intra în RMN

Veste din stânga Nistrului pe care trebuie să o știe toți șoferii. De la 1 mai 2019, automobilele cu numere de înmatriculare străine (inclusiv cele moldovenești şi cele neutre), care tranzitează sau se deplasează prin Transnistria (Republica Moldovenească Nistreană), trebuie să aibă asigurare, o poliță de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto internă RCA locală.

Anterior, acest lucru nu era obligatoriu pentru străinii care tranzitau această regiune.

Astfel, toţi conducătorii auto care vor dori să ajungă în Ucraina, de exemplu, dar altă cale decât a trece prin Transnistria nu vor găsi, vor fi nevoiţi să cumpere o poliţă RCA locală de la unele puncte de trecere vamale. Însă, dacă şoferii au o Carte Verde valabilă, actul impus de autorităţile nerecunoscute nu mai este necesar de cumpărat.

În Transnistria, a devenit obligatorie asigurarea RCA locală încă din anul 2017. La sfârşit de martie 2019, autorităţile locale au decis ca aceasta să devină obligatorie şi pentru şoferii străini care folosesc drumurile locale şi care la fel, ca oricare alţii, se pot supune unor pericole.

De asemenea, trebuie de menţionat că din acest an, în conformitate cu legea locală “Privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă a proprietarilor de vehicule” tariful de bază pentru poliţă a crescut.

Pentru o persoană fizică va costa 315.80 de ruble, iar pentru una juridică 505.32 ruble (o rublă locală – actual 0.90 lei moldoveneşti; aceste preţuri sunt valabile pentru maşini cu o capacitate cilindrică între 1601 şi 2000 cm³, click aici de exemplu pentru a consulta toate taxele).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/