Cel mai influent taximetrist din Moldova? Ce i-a propus unei pasagere şi de ce a fost reţinut de CNA

Situaţie mai neobişnuită. O tânără din capitală s-a adresat la CNA cu un denunţ împotriva unui taximetrist. Potrivit acesteia, bărbatul i-ar fi promis că o poate ajuta să susţină examenele la şoferie contra 500 de euro, susţinând că ar avea cunoscuţi la Agenţia Servicii Publice.

FOTO simbol: ryansmoviereviews.com

Femeia a povestit că, acum câteva săptămâni, ar fi comandat un taxi pentru a se deplasa la domiciliu, după ce a picat examenele pentru obţinerea permisului de conducere. Intrând în discuţie cu şoferul, acesta i-ar fi spus că o poate ajuta să susţină examenele, invocând că ar avea posibilitatea să influențeze persoane din cadrul ASP să o promoveze la probele practice.

Denunţătoarea a mai declarat că a făcut schimb de contacte cu şoferul şi că acela ar fi sunat-o de câteva ori, cerându-i banii. Deşi ar fi susţinut probele fără ajutorul cuiva, femeia spune că bănuitul ar fi continuat să o sune şi să ceară bani.

Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă, iar în ziua de ieri, 3 noiembrie, bărbatul a fost reţinut de CNA şi plasat în izolator pentru 72 de ore, după ce a fost documentat faptul pretinderii şi transmiterii banilor. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 6 ani de detenţie sau amendă penală.

Centrul Naţional Anticorupţie îndeamnă cetăţenii să denunţe actele de corupţie la linia naţională anticorupţie 0 800 55555. În acţiunile sale, CNA a fost sprijinit de responsabilii de la Agenţia Servicii Publice.

Vezi şi:

https://autoblog.md/date-oficiale-cat-poate-castiga-un-agent-insp-corupt-in-timpul-unei-ture/
https://autoblog.md/video-taximetrist-din-chisinau-rugat-de-un-pasager-sa-nu-mearga-cu-peste-130-de-km-h-reactia-incredibila-a-soferului/

Cmentariile sunt închise