(video) Mercedes-Benz a câştigat primul Campionat Mondial de Formula E şi urmează să-l părăsească

Pilotul francez Norman Nato al echipei ROKiT Venturi Racing din Monaco, care participă cu monoposturi Mercedes-Benz, a câştigat duminică la Berlin ultima cursă din acest sezon competiţional de Formula E.

Totodată, olandezul Nyck De Vries, pilot al Mercedes-EQ Formula E Team, a devenit campion mondial la Formula E!

https://www.youtube.com/watch?v=epj-A-7ZRUE
https://www.youtube.com/watch?v=UBc8B8KuM5E

Deşi Nyck De Vries a terminat pe locul 8 această cursă, poziţia obţinută i-a permis să îşi păstreze locul de lider în clasamentul general al piloţilor, cu 99 de puncte, pe care îl ocupa înaintea ultimelor două curse disputate în acest weekend pe un circuit amplasat pe fostul aerodrom din Tempelhof, în capitala germană.

El a fost urmat în clasamentul general final de elveţianul Edoardo Mortara (Venturi), cu 92 de puncte, şi de britanicul Jake Dennis (BMW-Andretti), cu 91 de puncte. Colegul său de echipă, Stoffel Vandoorne, a încheiat sezonul pe locul nouă.

Echipa Mercedes-Benz, care a intrat din 2019 în Formula E, şi-a adjudecat şi titlul mondial la constructori, cu 181 de puncte, în timp ce viitorul mărcii germane în această disciplină s-a anunţat duminică a fi incert. În acest clasament este urmată de Jaguar (177 puncte) şi DS-Techeetah (166).

De notat este că sezonul 2020/2021 a fost primul care s-a disputat sub formă de Campionat Mondial, după ce anterior competiţia se disputase sub forma unui campionat FIA! Sezonul 2022/2023 va beneficia de introducerea unui nou tip de monoposturi electrice – GEN3.

Următorul sezon al Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA, al optulea, va începe în weekendul 28-29 ianuarie 2022 cu două runde în cadrul Diriyah ePrix din Arabia Saudită.

Revenind la viitorul Mercedes-Benz în această competiţie, chiar în această după amiază producătorul german a anunţat oficial că va îl va părăsi după sezonul 8! Decizia a fost luată în contextul unui reorientări strategice a resurselor pentru dezvoltarea vehiculelor electrice de serie. Totodată, o concentrare mai mare va fi pe Formula 1 şi pe promovarea tehnologiilor electrice pe maşinile de acolo.

În timp ce Mercedes-Benz va pleca din Formula E la sfârșitul sezonului 8, grupul de conducere a început să exploreze opțiuni pentru ca echipa să continue să concureze în serie în perioada folosirii monoposturilor GEN 3, inclusiv o vânzare potențială către noi proprietari.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/