Şi Toyota intră în businessul cu aeromobile! Anunţă o investiţie de sute de milioane de dolari în Joby Aviation

Toyota explorează o nouă cale de zbor pentru mobilitate printr-o nouă colaborare cu Joby Aviation (Joby), o companie aerospațială fondată în 2009 care dezvoltă și comercializează aeronave complet electrice, ce sunt capabile să decoleze şi să aterizeze în poziţie verticală (eVTOL), pentru a permite oferirea de servicii de transport aerian rapid, liniștit și accesibil.

Unitatea de transport, conform informaţiilor preliminare, va putea duce la bord până la cinci persoane (un pilot + 4 pasageri), va produce un zgomot de 100 de ori mai redus, aproape insesizabil în timpul zborului pe deasupra pământului, va putea zbura cu peste 320 de km/h şi pe o distanţă de circa 250 de km cu un singur plin de energie.

Colaborarea reflectă recunoașterea de către Toyota a potențialului pe termen lung al pieței de mobilitate aeriană urbană pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale societății, precum și poziția Joby de lider al industriei în activitatea de livrare de călătorii aeriene sigure și accesibile tuturor.

“Transportul aerian a fost un obiectiv pe termen lung pentru Toyota, iar în timp ce continuăm activitatea în domeniul automobilelor, acest acord ne orientează spre cer. Pe măsură ce ne asumăm provocarea transportului aerian împreună cu Joby, un inovator în spațiul emergent eVTOL, profităm de potențialul de a revoluționa transportul și viața din viitor. Prin acest efort nou și interesant, sperăm să oferim libertate de mișcare și bucurie pentru clienți peste tot, pe uscat și acum, pe cer”, a declarat președintele și CEO-ul Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda.

În calitate de investitor principal în finanțarea Seriei C de 590 milioane dolari a companiei, Toyota continuă să utilizeze tehnologiile emergente pentru a oferi „Mobilitate pentru toți”. Pe lângă faptul că investește 394 milioane de dolari în Joby, Toyota își va împărţi experienţa în producția, calitatea și controalele de costuri pentru dezvoltarea și producția aeronavelor eVTOL avansate.

Designul produselor Joby este numit ca potrivit pentru a satisface nevoile unei piețe de transport aerian, în care navetiștii și călătorii îmbrățișează zilnic beneficiile aviației, în cadrul și între centrele urbane.

Mai multe detalii despre acest aeromobil și planurile de producție ale prototipului său vor fi anunțate la o dată ulterioară. În prezent, cei de la Joby Aviation sunt în căutare de personal, pe site-ul lor fiind anunţate câteva zeci de locuri de muncă.

Ambele companii consideră că utilizarea sinergiilor cu tehnologiile auto, precum și integrarea celor mai bune practici din sistemul de producție Toyota va ajuta la facilitarea producției în masă eficientă a acestor aeronave, ajutând în același timp Joby să livreze aeronave de înaltă calitate, durabile și fiabile și să îndeplinească standardele de siguranță exigente.

Se preconizează că eVTOL-urile vor contribui la crearea de noi servicii de mobilitate, cu potențialul de a ajuta la ameliorarea provocărilor persistente de mobilitate. Aceste provocări includ congestionarea traficului în zonele urbane, creșterea sarcinii de mediu și lipsa de transport în zonele subpopulate, printre altele.

Vezi şi:

https://autoblog.md/porsche-si-boeing-au-inceput-sa-dezvolte-un-vehicul-electric-zburator-capabil-sa-decoleze-si-sa-aterizeze-vertical/

https://autoblog.md/video-daimler-investeste-25-de-milioane-de-euro-intr-un-producator-de-taximetre-zburatoare/

Cmentariile sunt închise