(foto) McLaren anunţă la Pebble Beach despre pregătirea unui roadster fără parbriz

Un nou supercar McLaren din seria Ultimate, care va fi axat pe emoția oferită de un şofat pur şi fără acoperiş deasupra capului, va fi anunţat în această seară de către Mike Flewitt, şeful mărcii britanice, în cadrul Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach.

Modelul nu are deocamdată un nume, dar va fi un roadster cu un cockpit deschis şi cu două locuri, care se va alătura în gamă maşinilor de top precum P1, Senna și Speedtail.

Limitat la doar 399 de exemplare, decapotabila va fi ceva diferit decât McLaren Senna care reprezintă un autoturism extrem de circuit, dar omologat pentru a rula şi pe drumurile publice, dar şi decât Speedtail care se remarcă prin eficienţă aerodinamică. Modelul va oferi proprietarilor cea mai pură formă de “distilare” a plăcerii de a conduce pe un drum cu sentimentul inegalabil de conexiune a șoferului cu mediul înconjurător.

Cu proporții clasice ca ale unui roadster, liniile elegante și uși cu profil redus de tip “dihedral” care se deschis vertical, toate îi reflectă scopul singular de a fi o mașină stradală palpitantă dedicată iubirii de a conduce.

Deși este proiectată mai mult pentru utilizare pe drumuri publice decât pe circuite, noul model va utiliza construcția de fibră de carbon de firmă şi va deveni cel mai uşor din istorie. Propulsia va fi asigurată de un motor V8 twin-turbo care se găseşte în prezent pe McLaren Senna (respectiv cu minim 800 de CP).

Venind pe piață la sfârșitul anului 2020, noul model din seria Ultimate va avea un preţ cuprins între McLaren Senna (750.000 de lire sterline) și Speedtail (2.1 milioane de lire sterline).

Compania va analiza expresiile de interes din partea clienților actuali chiar începând cu evenimentele de la Pebble Beach. Astfel, cel mai probabil, până la premieră întreg stocul de maşini ar putea fi deja rezervat.

Amintim că Lamborghini a făcut o maşină similară încă în 2012 – modelul Aventador J încă există într-un singur exemplar şi are 700 de CP. Noutatea celor de la McLaren, mai degrabă, se doreşte a fi un concurent pentru noile Ferrari SP1/SP2 Monza.

Vezi şi: (foto) Premieră la Pebble Beach: Noul McLaren GT by MSO

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/