(video) Anunţuri de la Google: Android Auto actualizat şi noi posibilităţi pentru şoferi prin Google Wallet

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Google, în cadrul recentei conferințe I/O 2022, a făcut mai mult anunţuri importante pe lângă prezentări de produse electronice noi. Unul dintre ele se referă la Android Auto, o interfață de utilizator care este o alternativă unui sistem multimedia dintr-un automobil modern. La aceasta se lucrează în continuare pentru a deveni la fel de atractivă precum cea concurentă – Apple CarPlay.

De la momentul lansării, Android Auto s-a extins pentru a sprijini peste 150 de milioane de mașini din aproape toate mărcile auto şi de-a lungul anilor s-a demonstrat că există trei funcționalități principale, cărora şoferii le acordă prioritate: navigație, media și comunicare. 

În această vară, Android Auto se va lansa cu o interfață nou-nouță care vă va ajuta să obțineți indicații mai rapid, să vă controlați mai ușor conținutul media și să aveți mai multe funcționalități la îndemână.

Acum e construit pentru a se adapta la orice dimensiune a ecranului

Cu modul ecran divizat (split screen mode), acum standard pentru toate tipurile și dimensiunile de ecran, veți avea acces la cele mai utilizate funcții dintr-un singur loc. Nu mai este nevoie să vă întoarceți la ecranul de pornire sau să parcurgeți o listă de aplicații.

Având navigaţia și conținutul media mereu activate, nu va trebui să vă faceți griji că veţi pierde următorul viraj în timp ce vă schimbați podcastul preferat, de exemplu. Și cu noul design capabil să se adapteze la diferite dimensiuni de ecran, arată grozav pe ecran lat, portret și multe altele.

O altă funcţie nouă se referă la Asistentul Google, care va oferi sugestii contextuale pentru a vă ajuta să fiți mai productiv în mașină. De la răspunsuri sugerate, la mesaje, la partajarea orelor de sosire cu un prieten sau chiar la redarea muzicii recomandate, Asistentul Google vă va ajuta să faceți mai mult în mașină în mod eficient.

Pe lângă folosirea vocii, acum veţi putea trimite rapid mesaje și apela contactele favorite cu o singură atingere și veţi putea răspunde la mesaje selectând pur și simplu un răspuns sugerat de pe ecran – ajutându-vă să comunicați eficient în timp ce ochii sunt păstraţi în continuare pe drum.

Încă o noutate: mașinile cu Google încorporat vin adesea cu ecrane mari și compania continuă să construiască noi experiențe pentru acele afișaje în timp ce automobilul este parcat. S-a anunţat la CES 2022, în ianuarie, că se aduce YouTube pe mașinile cu Google încorporat și mai multe aplicații de streaming video se vor alătura ulterior, inclusiv Tubi și Epix Now. Așadar, doar atunci când sunteți parcat în așteptarea încărcării mașinii electrice sau a unui pasager, vă veți putea bucura de videoclipuri direct de pe afișajul mașinii.

Şi încă o noutate bună pentru şoferii moderni este că Google Pay s-a transformat într-un portofel digital cuprinzător numit Google Wallet.

Pe lângă adăugarea de carduri şi conturi bancare pentru a efectua mai uşor plăţi, în lipsa unor carduri fizice, aplicaţia va permite stocarea digitală a permisului de conducere (iniţial doar în unele ţări).

Mai mult, acelaşi Google Wallet va fi compatibil pentru a stoca cheile digitale de la maşini, astfel că acestea vor putea fi deblocate având doar telefonul la îndemână. BMW se anunţă primul partener în acest sens.

Anterior şi Apple a anunţat o posibilitate similară:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/