(video) New York 2019: Premieră mondială – Porsche 911 Speedster, ultimul 911 din generaţia 991.2

Anul trecut, Porsche a sărbătorit 70 de ani de la startul producţiei de automobile sportive, arătând cu această ocazie două maşini conceptuale 911 Speedster. Acum, astăzi, versiunea de producție în serie îşi sărbătorește debutul său la Salonul Auto Internaţional de la New York.

Vezi şi: (video) New York 2019: Premieră mondială – Noul Porsche 911 Speedster cu Heritage Design Package

Automobilul este pus în mişcare de un motor boxer cu şase ciliindri şi un volum de 4.0 litri, natural aspirat şi capabil să facă până la 9.000 de rotaţii pe minut, care este folosit şi de modelele 911 GT3/911 GT3 RS. Pe acest Speedster produce aproximativ 510 CP şi un cuplu de 470 de Nm, putere însoţită de o coloană sonoră emoţională care se aude prin intermediul eşapamentului.

Pentru noul Speedster 911, grupul motopropulsor a fost îmbunătățit cu mai multe setări şi componente individuale, care fac răspunsul la apăsarea acceleratorului chiar mai clar, la fel ca într-o maşină de curse 911 GT3 R. Pentru a oferi o experiență de conducere deosebită, una așteptată de către purişti, maşina este disponibilă exclusiv doar cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Timpul necesar pentru acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h este de 3.8 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 309 km/h şi asta fără un acoperiş deasupra capului!

Noul Porsche 911 Speedster este primul astfel de model dezvoltat de către departamentul Porsche Motorsport şi este recunoscut imediat ca un Speedster. Parbrizul frontal cu o înălţime redusă și geamurile laterale, precum și panoul uşor şi textil care se instalează manual drept acoperiş îi sunt caracteristice.

Structura “double-bubble” din spatele scaunelor sunt fabricate din fibră de carbon şi sunt un alt element stilistic înrădăcinat în istoria modelului.

Interiorul automobilului este caracterizat de un accent pus pe esenţialul conducerii. Panouri ușoare ale uşilor cu plase de stocare în loc de buzunare şi cu nişte bucle din piele în loc de mânere sunt elemente care atrag atenţia asupra greutăţii reduse. Standard tapiţeria este de culoare neagră, completată de cusături contrastante de culoare roşie şi de inscripţii “Speedster” pe tetiere.

Alături de această opțiune, aşa-zisele mânere sunt la fel de culoare roşie, iar volanul GT Sport are un marcaj roşu la ora 12. Drepte element decorativ se foloseşte fibra de carbon, care se regăseşte atât în zona levierului cutiei de viteze, cât şi a pragurilor interioare ale uşilor.

Subliniind accentul său purist, măsuri extinse pentru realizarea unei construcţii uşoare au ajutat la păstrarea greutăţii reduse. Capacul compartimentului pentru bagaje din față (capota), aripile frontale și capacul posterior din spatele scaunelor, toate sunt fabricate din material compozit din fibră de carbon, în timp ce barele de protecţie conţin poliuretan ușor.

Standard mai vin mecanismele de frânare carbo-ceramice PCCB, care sunt mai uşoare cu aproximativ 50% decât cele obişnuite din fontă. Pentru reducerea greutăţii s-a scos şi sistemul de climatizare, însă acesta poate fi instalat fără o taxă suplimentară. În cele din urmă, transmisia manuală cu șase viteze economisește aproximativ 4 kg în comparație cu transmisia manuală cu șapte viteze de pe alte modele 911 Carrera și aproape 18 kg în comparație cu o unitate PDK cu dublu ambreiaj. Rezultatul: o maşină cu o greutate de 1.465 kg.

Noul 911 Speedster folosește după cum am menţionat un șasiu derivat de la modelele 911 GT3, cu un sistem de roţi directoare spate și nişte suporturi dinamice pe care este aşezat motorul, pentru a oferi o cantitate maximă de precizie, stabilitate și plăcere de a conduce. Roţile conţine jante de 20 de inci cu element de blocare central şi vopsite în Satin Black, dar şi anvelope de tip Ultra High Performance (UHP).

Istoria modelelor Porsche Speedster a început în Statele Unite. Variante Speedster ale automobilelor sport, care combină plăcerea de conducere fără acoperiş cu o dinamică incredibilă şi distinctivă, au fost parte a istoriei companiei Porsche încă din 1952.

Străbunicul modelelor Porsche Speedster – 356 1500 America Roadster – a avut un corp fabricat manual şi totalmente din aluminiu. Acesta cântărea cu aproximativ 60 kilograme mai puțin decât cel al unui 356 Coupe și putea atinge 175 de km/h cu motorul său boxer cu patru cilindri (71 CP), cifre destul de impresionante la momentul respectiv. Porsche 356 1500 America Roadster a fost produs în doar 16 exemplare.

Până în anul 2010 au fost create opt modele diferite ce poartă denumirea “Speedster”. Modelul 356 A 1500 GS Carrera GT Speedster a reprezentat un punct culminant în 1957, iar primul 911 Speedster a urmat în 1988. Limitat la doar 356 de unități la nivel mondial, 911 Speedster din generația 997 ,construit în 2010, a fost cel mai recent model înainte de prezentarea acestuia nou acum la New York.

Noul 911 Speedster va fi produs şi disponibil la nivel internaţional în doar 1.948 de exemplare, având un preţ de start în SUA de 275.750 de dolari. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, toate au deja câte un proprietar şi nici unul nu a fost alocat pentru Moldova. Exclusiv pentru proprietari, Porsche Design a creat şi un 911 Speedster Chronograph.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/