(video) Fraţi de sânge. Porsche 911 GT3 RS facelift intră pe circuite sub forma noului 911 GT3 R

Porsche Motorsport a pregătit o nouă maşină de curse – modelul actualizat 911 GT3 R care este folosit de diverse echipe pentru a concura în cadrul curselor pe circuite din categoria GT3. Automobilul a fost modernizat serios, a devenit mai puternic, dar şi în premieră va putea fi comandat cu un sistem de climatizare!

Noul Porsche 911 GT3 R este construit pe baza modelului 911 GT3 RS facelift, inclusiv folosindu-i caroseria din aluminiu şi oţel, dar care a fost completată cu o cuşcă de protecţie sudată la interior şi de mai multe panouri exterioare din fibră de carbon. Din materialul uşor este făcut acoperişul, portierele, aripile, capacul care acoperă motorului, capota şi barele de protecţie!

https://www.youtube.com/watch?v=GLDBqsIP1Tw

Porsche 911 GT3 R ascunde sub capotă un propulsor boxer natural aspirat, cu şase cilindri şi un volum de 4.0 litri, preluat de la modelul de serie GT3 RS facelift. Spre deosebire de acesta şi de modelul de curse prezentat în mai 2015, agregatul poate produce peste 550 de cai putere.

Sistemul de injecție directă a combustibilului, care funcționează la presiuni de până la 200 bari, precum și reglajele variabile ale temporizării supapelor de admisie și de evacuare a arborilor cu came, asigură o utilizare deosebit de eficientă a combustibilului. În plus, în comparație cu predecesorul său, motorul cu aspirație normală oferă o manevrabilitate semnificativ mai bună și o utilizare într-un interval mai mare de rotaţii.

Puterea este transferată punţii din spate cu roţi late de 310 mm, prin intermediul unei cutii secvenţiale cu şase trepte, cu un servomotor electronic pentru schimbări deosebit de rapide și precise ale rapoartelor. Ambreiajul este controlat electro-hidraulic, fapt care a eliminat necesitatea folosirii unei pedale pentru ambreiaj şi asistă la acceleraţiile rapide de pe loc.

Vezi şi: (video) Locaţia frumoasă în care poţi conduce fără o limită de viteză, mai ales noul Porsche 911 GT3 RS facelift

Schimbările cele mai importante se pot găsi în construcţia şasiului. Dacă anterior folosea o suspensie McPherson în faţă, acum utilizează o absolut nouă suspensie faţă cu două braţe. Datorită acestui lucru circumferința anvelopelor de pe axa din față a crescut de la 650 la 680 milimetri.

Sistemul de frânare al modelului 911 GT3 R oferă acum o rigiditate sporită și un control mai precis al sistemului ABS. Pe puntea din față, șase pistoane în etrierele monobloc din aluminiu se combină cu nişte discuri de oţel ventilate cu un diametru de 390 mm. În spate stau discuri de 370 mm cu etriere cu patru pistoane.

Vezi şi: (foto/video) Los Angeles 2016: Porsche anunţă cel mai spectaculos 911 creat vreodată

Din punct de vedere aerodinamic, noul model de curse poate fi deosebit prin gurile de aerisire a motorului din preajma portierelor, oglinzile retrovizoare care au o formă nouă, bara de protecţie posterioară reproiectată, capota cu o gură largă de aerisire, dar şi prin prizele de aer mai late de deasupra aripilor.

Toate geamurile sunt făcute din policarbonat. Spoilerul masiv are acum o lăţime de 1.9 metri, cu 10 cm mai puţin. Capota include acum două buşoane de combustibil, soluţie care va reduce timpul de alimentare a rezervorului cu un volum de 120 de litri, în care se poate turna doar benzină cu o cifră octanică de minim 98.

Vezi şi: (video) O nouă performanţă pe Nurburgring. Porsche 911 GT3 RS facelift este mai rapid decât supercarul 918 Spyder

Ușile și geamurile laterale pot fi îndepărtate la nevoie cu uşurinţă. Noul scaun de curse oferă pilotului o protecție și mai bună în caz de accident. Scaunul este acum înșurubat în șase puncte. În combinație cu cutia de pedale reglabile, centrul de greutate al șoferului este optimizat și oferă o siguranță sporită în eventualitatea unui impact.

În plus, șoferul este protejat datorită unui element lateral poziționat în ușa stângă, care este făcut dintr-un aliaj de aluminiu, fibră de carbon şi kevlar, şi cu spumă de plastic absorbantă de energie.

Cockpit-ul a fost în general reproiectat. Toate comenzile au fost perfect aliniate pentru a se potrivi nevoilor șoferului. Pentru prima dată modelul 911 GT3 R dispune de aer condiționat. Sistemul asigură o răcire ideală interioară și, datorită conexiunii directe cu scaunul și casca șoferului, permite răcorirea eficientă a șoferului, ceea ce la rândul său îl va ajuta să-şi mențină concentrația și să aibă o performanță constantă pe durata competiţiei sportive.

Noul Porsche 911 GT3 R, pregătit pentru sezonul competiţional din 2019, costă cu 30.000 de euro mai mult – 459.000 de euro. Primele exemplare vor fi livrate echipelor care vor dori să le aibă din decembrie 2018.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/