Jandarmeria franceză are în dotare un Renault R.S.01 care poate opri rapid vitezomanii (video)

Compania Renault a publicat un videoclip în care supercarul R.S. 01, transformat într-o maşină a poliţiei pentru intervenţii speciale, goneşte pe urmele unui vitezoman pe motocicletă. La volanul sportcarului a stat un fost participant la campionatele WRC, în vârstă de 70 de ani, Jean Ragnotti.

În componenţa jandarmeriei franceze există un departament special numit BRI (Brigade Rapide d’Intervention – Grupul pentru intervenţii rapide). Angajaţii de acolo patrulează autostrăzile de mare viteză cu hot-hatch-uri Renault Megane RS (250 CP). Ca videoclipul să aibă o doză de umor, echipajul BRI din imagini menţineau ordinea cu ajutorul unui Clio în caroserie universal.

Doi poliţişti, văzând motociclistul nu s-au pornit după el ci au transmis informaţia lui Ragnotti. Acţiunile s-au întâmplat pe o autostradă care a fost închisă special pentru filmări. Până şi automobilele “civile” au fost toate de model Renault.

RENAULT-SPORT-RS-INTERCEPTOR

Amintim că Renault R.S. 01 a fost prezentat în vara anului 2014 la Salonul Auto de la Moscova, în calitate de concept. Maşina este dotată cu un motor turbo de 3.8 litri preluat de la Nissan GT-R şi setat special de atelierul Nismo.

Motorul original generează sub capota coupeului GT-R 550 de cai putere, însă cel de pe Renault doar 500. Tracţiunea este pe puntea spate, iar cutia de viteze este una cu şapte rapoarte marca Sadev. Acceleraţia de la 0-100 km/h se face în 2.9 secunde. Viteza maximă este egală cu 340 de km/h.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/