(video) Premieră mondială: Modelul aniversar Aston Martin Valour

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cinstea celei de-a 110-a aniversări a mărcii Aston Martin, marcată pe larg începând cu weekendul trecut pe circuitul Silverstone, a fost pregătit un model special în ediţie limitată – Valour (vitejie în traducere).

Dacă vă mai amintiţi, acum trei ani compania auto a prezentat o maşină cu un design asemănător. Unicul Aston Martin Victor a fost realizat la comandă pe baza unui Aston Martin One 77 cu un V12 natural aspirat. 

Acum, modelul Aston Martin V12 Vantage prezentat anul trecut stă la baza lui Valour. Şasiul, motorul și cadrul caroseriei sunt împrumutate de la acesta.

Ca și în cazul modelului exclusiv Victor, designul blocurilor optice full LED, forma caracteristică a capotei şi a portbagajului, dar și grila radiatorului, sunt realizate în stilul coupeului Aston Martin V8 Vantage care a fost produs din 1977 până în 1989. Aproape toate panourile exterioare ale caroseriei sunt create din nou, fibră de carbon fiind utilizată pe scară largă, iar structura şasiului este completată cu noi amplificatoare. Jantele măsoară 21 de inchi şi sunt îmbrăcate în anvelope personalizate Michelin Pilot Sport S 5.

Sub capotă se ascunde un V12 twin-turbo de 5.2 litri, a cărui putere a fost mărită de la 700 la 715 CP, deşi cuplul de 753 Nm a rămas neschimbat. Iar dacă modelul V12 Vantage s-a oferit doar cu o cutie automată ZF, atunci noul Valour poate fi comandat exclusiv (pentru prima dată în combinaţie cu acest V12) cu o cutie manuală personalizată cu şase trepte. Tracţiunea este pe puntea din spate şi tot acolo se găseşte un diferenţial mecanic cu alunecare limitată. Un sistem de evacuare cu trei terminaţii este fabricat din oțel inoxidabil ușor, având o grosime a pereţilor de sub un mm.

Vine standard cu o suspensie personalizată (cu amortizoare adaptive, arcuri custom şi bare anti ruliu), un nou sistem de direcţie și frâne carbon-ceramice (cu discuri de 410/360 mm, cu șase pistoane în etrierele frontale și cu patru pistoane în cele posterioare). Şi geometria de aliniere a roților are setări dedicate. Iar un set de moduri electronice de conducere îl va pregăti imediat pe şofer pentru o stare de luptă, conform denumirii (Sport, Sport+ și Track). 

Şi spre deosebire de exterior, designul interior se deosebeşte de cel al lui V12 Vantage prin modificări minime. Există un singur monitor în spatele volanului, diferite deflectoare de ventilație și aplicaţii din fibră de carbon, deşi arhitectura generală este aceeași. Pe lângă piele, se poate alege Alcantara sau tweed-ul tradițional englezesc pentru tapițeria scaunelor, disponibile în două opţiuni. Levierul cutiei de viteze cu un mecanism de schimbare expus la vedere poate fi din aluminiu prelucrat, titan, fibră de carbon sau lemn de nuc.

Aston Martin Valour va fi asamblat în doar 110 unităţi şi interesant că toate maşinile încă nu s-au vândut anticipat, încă existând opţiunea de a-l configura online. Prețul fiecărei mașini variază între 1 şi 1.5 milioane de lire sterline, în funcție de nivelul de personalizare ales. Primele maşini vor fi livrate din al patrulea trimestru al acestui an. Modelul îşi va face apariţia începând de mâine la Festivalul de Viteză de la Goodwood.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise