(foto) Alte câteva accidente produse din cauza încălcării regulilor. Într-unul chiar şi un deputat a fost implicat

Poliţia anunţă despre alte câteva accidente produse de curând din cauza încălcării regulilor de circulaţie. Într-unul chiar şi un deputat din actualul Legislativ a fost implicat!

Nerespectarea regulilor de circulație, în special neadaptarea vitezei la condițiile meteo și ignorarea recomandărilor aduse în permanență de polițiști, a dus la producerea mai multor accidente rutiere, în acest weekend. Din numărul total, cele mai grave au fost cu accidentarea pietonilor și deraparea de pe traseu cu tamponare în obstacol.

  • Unul dintre ele a avut loc pe traseul Chișinău-Ungheni. Un șofer de 23 de ani, la volanul unui automobil de marcă Toyota, a lovit un pieton care se deplasa haotic pe traseu. Supus testului alcoolscopic, șoferul avea 0,00 mg/l în aerul expirat. Pietonul a fost transportat la Spitalul Raional.
  • Alt caz de accident cu implicarea unui pieton, în vârstă de 60 de ani, a avut loc pe drumul de acces dintre satele Scoreni, raionul Strășeni și Malcoci, raionul Ialoveni. După impact, șoferul a părăsit locul accidentului. În urma traumatismelor primite pietonul a fost transportat la spital.
  • Iar alt impact a avut loc în apropierea municipiului Comrat. Un șofer de 26 de ani, la volanul unui Mercedes-Benz, nu s-a isprăvit cu conducerea automobilului. Acesta a derapat de pe traseu şi a ieşit pe contrasens, acolo unde a intrat într-un copac. În urma impactului, doi pasageri au fost transportați la spital. Unul dintre ei a decedat, iar celălalt a suportat mai multe traumatisme. Supus testului alcoolscopic acesta avea 0,86 mg/l în aerul expirat.
  • Mai nou, astăzi dimineață a fost înregistrată înștiințarea telefonică despre producerea unui accident rutier pe traseul Edineț-Brînzeni. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că în jurul orei 6:25, deputatul Sîrbu Oleg, în vârstă de 53 de ani, originar din mun. Edineț, conducând un Mercedes-Benz, i-a pierdut controlul volanului și a intrat lateral într-un copac. În automobil avea ca pasager pe unul dintre membrii familiei sale. Aceștia au fost preluați de către serviciile medicale. Supus testării cu aparatul Drager s-a stabilit că șoferul nu consumase alcool.

În acest context reamintim șoferilor și pietonilor:

  • având în vedere faptul că ceața persistă în această perioadă, respectați cu strictețe regulile de circulație și semnificația indicatoarelor rutiere;
  • adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic;
  • fiți atenți la drum, în condițiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localități, iar ei se deplasează pe carosabil.
  • în condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință;
  • traversați numai pe trecerile pentru pietoni și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră;
  • nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;
  • la orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din ambele părți.

Aveți grijă de viața voastră și a celor dragi!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/