Changan vine în Europa. Probabil va deschide și o fabrică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gigantul chinez Changan, membru al Big Four, va deschide anul acesta o filială în Europa. Prin acest pas va analiza construcția unei fabrici pe Vechiul Continent, unde speră să vândă circa 300.000 de autovehicule până în 2030, a anunţat portalul local de ştiri economice Yicai.

Conform documentelor pentru investitori, Changan va lansa anul acesta în Europa mărcile sale electrice Deepal, Qiyuan şi AVATR. Până în 2027 vor fi introduse şase modele.

Compania, cu sediul în Chongqing, a demarat anul trecut o strategie globală pentru dezvoltarea afacerilor sale internaţionale şi construcția de fabrici în străinătate.

Dacă strategia sa pentru Europa se va baza pe maşinile electrice, planurile Changan în America Centrală şi America de Sud vizează autovehiculele cu motor pe combustie. Estimările de vânzări simt de circa 200.000 de unităţi până în 2030. Mexic, unde a deschis o sucursală de vânzări în februarie, va fi bază de pornire.

Cei de la Changan vor încerca să profite de partea inversă a ”monedei de schimb” pregătită de Comisia Europeană pentru mașinile electrice chineze. Dacă produsele străine se vor produce local, acestea nu vor fi considerate importuri şi nu vor fi supuse acestor taxe!

Alte companii chineze din sector, precum SAIC, BYD sau Chery, au anunţat planuri similare pentru deschiderea de fabrici în Europa. Iar Leapmotor va utiliza fabricile Stellantis.

Cmentariile sunt închise