in ,

Cifră record? Câţi şoferi au fost depistați în weekend că nu aveau trecută revizia tehnică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

În zilele de odihnă, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație. Ca urmare, circa 2.000 de încălcări rutiere comise de șoferi au fost înregistrate şi documentate.

Din numărul total, peste 600 de șoferi au depășit limita de viteză, 40 de șoferi au fost depistați conducând automobilul în stare de ebrietate, dintre care patru au refuzat testarea alcoolscopică, iar 163 nu aveau trecută revizia tehnică a mașinii!

Alți 186 au fost documentați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

ecuson revizie tehnica
FOTO simbol: facebook.com/peev.oleg

Nerespectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto a cauzat provocarea a 12 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și alte 15 traumatizate.

Tot în zilele de weekend, inspectorii de patrulare au purtat discuții cu conducătorii de motorete, biciclete și căruțași pe care i-au întâlnit pe trasee. Recomandări de siguranță au primit și tinerii din curțile blocurilor de locuit.

Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă maximă prudență în timpul șofatului, evitați să conduceți cu viteză, depășirile neasigurate și schimbarea bruscă a benzii.