Circulaţia a fost redeschisă pe Transfăgărășan. Atenție la urși!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Undă verde pentru călătorii! Dacă nu știați, începând cu ziua de miercuri, 21 iunie 2023, s-a deschis circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule!

Însă! Circulația este permisă doar pe timpul zilei, între orele 7:00 – 21:00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis din nou, temporar, până când vremea va permite redeschiderea în condiții de siguranță.

De asemenea, conform avertizărilor oficiale, vă recomandăm să circulați cu atenție, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urșilor care se deplasează și chiar staționează pe partea carosabilă! Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercați să hrăniți urșii, chiar dacă vă aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive ale acestora!

Mai devreme în luna iunie situația era următoarea: Grosimea zăpezii de pe carosabil depășea pe alocuri 5 metri. Vremea era în continuare foarte rece în inima munților Făgăraș dar, cu toate acestea, lucrările avansau bine astfel încât drumul să poată fi deschis curând.

Cmentariile sunt închise