(video) Premieră mondială: Noul Peugeot 208 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peugeot are gata facelift-ul pentru compactul model 208, făcând maşina mai atrăgătoare. Acum, acesta capătă o nouă dimensiune. Modelul 208 este reîmprospătat, devenind irezistibil datorită versiunii 100% electrice cu o autonomie de 400 km, designului reinventat, tehnologiilor de ultimă generație și plăcerii de a conduce, alături de noile motorizări.

Peugeot 208 a fost cel mai bine vândut automobil din Europa în 2022 și este un model iconic în gama mărcii. Modelul s-a bucurat de un succes neîntrerupt încă de la momentul lansării, la sfârșitul anului 2019. În numai trei ani, aproape 1.000.000 de unități au fost produse la nivel mondial. În 2021 și 2022, Peugeot 208 a fost cel mai bine vândut automobil în Europa (și în Franța), pe toate segmentele cumulate.

Acest lucru este în mare parte rezultatul succesului înregistrat de E-208. În 2022, E-208 a devenit cel mai bine vândut automobil electric din Europa, în segmentul B. Anul trecut, în Franța, a fost și cel mai bine vândut automobil electric din toate segmentele.

Caracteristici cheie:

  • Gama va fi compusă din trei versiuni/echipări – ALLURE, ACTIVE şi GT.
    • ACTIVE: semnătură luminoasă nouă cu 3 blocuri optice verticale în față și 3 LED-uri orizontale în spate, aer condiționat manual, geamuri față și spate acționate electric, oglinzi laterale acționate electric, Peugeot i-Cockpit® cu ecran tactil central de 10 inci, mufă USB-C în față.
    • ALLURE: la fel ca ACTIVE + jante din aliaj „NOMA“ de 16 inci, grilă în culoarea caroseriei, asistență la parcare față și spate, oglinzi laterale rabatabile electric, Peugeot i-Cockpit® cu panou de instrumente digital de 10 inci și ecran tactil central de înaltă definiție de 10 inci, sistem infotainment Peugeot i-Connect® cu conectivitate completă pentru smartphone, 2 mufe USB-C în față, 1 mufă USB-C și 1 mufă USB-A în spate…
    • GT: la fel ca ALLURE + Faruri față Full LED, cameră video de înaltă definiție pentru parcare, acces și pornire fără cheie, iluminare ambientală personalizabilă, panou de bord digital de 10 inci cu afișaj 3D, oglinzi laterale rabatabile electric cu iluminare de bun venit, pasajele roților în negru lucios, embleme GT…
  • Noul Peugeot 208 facelift are în continuare aceleași dimensiuni exterioare compacte: 4.055 m lungime, 1.745 m lățime (fără oglinzi laterale), 1.43 m înălțime. Volumul portbagajului rămâne neschimbat și este tot de 309 litri (sub raft).
  • Introdusă pentru prima dată pe 9X8 Hypercar, pe noile 508 și 508 SW facelift, apoi, recent, pe noul 2008 facelift, noua semnătură luminoasă Peugeot decorează acum și noul E-208. Cele trei gheare luminoase verticale lungi sunt un element distinct al acestei semnături, fiind integrate în inserțiile negre lucioase de pe bara de protecție. Acestea au fost deplasate spre marginea exterioară a mașinii și contribuie la oferirea unei posturi ample, cu impact vizual, pentru 208.
    • Toate noile modele 208 prezintă această nouă semnătură luminoasă frontală. La versiunile GT, această caracteristică a luminilor merge chiar mai departe: efectul impresionant al celor trei gheare luminoase este extins în funcția de iluminare a farurilor full LED, folosind trei module optice independente.
    • Toate modelele noi 208 prezintă o parte frontală complet nouă, care introduce 208 în noua eră a designului Peugeot, cu noul logo al mărcii în centru. Grila prezintă un model care evoluează în culoarea caroseriei și care se îmbină cu bara de protecție.  Acest design reflectă electrificarea gamei și conferă noului E-208 o eleganță deosebită. Grila și caroseria nu mai sunt compartimentate, ci formează un întreg, ceea ce conferă mai multă forță vizuală, eficiență și modernitate.
  • Noul E-208 reinventează semnătura emblematică a stopurilor, care cuprinde trei gheare roșii alăturate. Noul model păstrează cele trei clustere, dar acum acestea sunt orizontale. Ele cuprind trei linii elegante de LED-uri care prelungesc banda neagră din jurul hayonului și conferă mașinii o imagine mai impunătoare din spate, contribuind la o senzație de lățime sporită. La versiunea GT, luminile de mers înapoi și indicatoarele de direcție sunt, de asemenea, LED.
  • Sfidând convențiile, noul E-208 arată mai bine ca niciodată în noua culoare Agueda Yellow, culoarea de lansare. O altă culoare nouă pentru 208 este Selenium Grey, elegantă și discretă, ca să sublinieze modernitatea.
    • Noul 208 este disponibil în șapte culori de caroserie: Agueda Yellow, Selenium Grey, Artense Grey, Perla Black, Banquise White, Elixir Red și Vertigo Blue. Toate modele noi 208 dispun de oglinzi retrovizoare în negru lucios, indiferent de culoarea aleasă, iar versiunea GT este dotată standard cu pasaje ale roților în negru lucios (și, opțional, cu plafon negru).
  • Jantele noi sunt unul dintre elementele cheie ale noului design Peugeot. Inspirată de modelele de jante disruptive oferite pe 408, abordarea a fost extinsă la toate modelele noi ale mărcii. Noul E-208, vine cu mai multe modele de jante din aliaj, toate noi, de 16 inchi (jante NOMA diamantate în două tonuri) sau de 17 inchi (jante YANAKA diamantate în două tonuri cu inserții). Toate jantele din aliaj prezintă un centru al celor 4 spițe, ștanțat cu logoul Peugeot, care ascunde prezoanele roților.
  • Plăcuțele frontale, laterale și posterioare de pe noul 208 conțin inscripții noi și o nouă culoare Basalt Grey. În partea din spate, emblema Peugeot se află acum singură pe întreaga lățime a hayonului. Modelul E-208 a primit o emblemă „E“ în două tonuri de albastru și alb.
  • Eleganța interioară a noului 208 este accentuată de tapițeriile noi ale scaunelor, concretizate prin noua tapițerie Alcantara neagră și cusături Adamite Green (disponibilă opțional pe versiunea GT). Versiunea GT se laudă cu cel mai înalt nivel de atenție pentru detalii, cu tapițeria panoului de bord și cotierele de brațe care dispun, de asemenea, de cusături elegante Adamite Green.
  • Panoul de instrumente este amplasat ideal la nivelul ochilor șoferului și dispune de afișaj digital la versiunile ALLURE și GT. Ecranul digital generos de 10 inchi are un design nou și, la versiunea GT, un afișaj 3D standard. Șoferii pot personaliza culoarea ecranului, precum și dispunerea și prezentarea informațiilor, în funcție de preferințele lor.
    • La versiunea ACTIVE, noul 208 a păstrat un panou de instrumente analogic, cu ecran color de 3.5 inchi.
  • Ecranul tactil central mare, de 10 inchi, este disponibil standard pe toate modelele noi 208, în timp ce, anterior, primele două niveluri de echipare erau dotate cu un ecran de 7 inchi. Această interfață ideală facilitează controlul celei mai recente generații ale sistemelor de infotainment Peugeot i-Connect și Peugeot i-Connect Advanced.
    • La noile 208 ALLURE și GT, ecranul central dispune de tehnologie HD. La toate versiunile, tastele tip claviatură se află în continuare sub ecranul central, pentru acces rapid la funcțiile cheie.
    • Noul 208 vine acum cu sistemul Peugeot i-Connect ca dotare standard, iar toate versiunile pot fi echipate opțional cu sistemul Peugeot i-Connect Advanced.
      • Ambele sunt controlate prin intermediul ecranului tactil central de înaltă definiție de 10 inchi, ușor de personalizat, cu mai multe ferestre, widget-uri sau comenzi rapide, foarte ușor de utilizat și la fel de reactiv ca un smartphone. Este ușor de glisat prin diferitele meniuri de la stânga la dreapta, de sus în jos pentru notificări sau folosind trei degete pentru a deschide pagina de start a aplicațiilor.
      • Este ușor să reveniți în orice moment la pagina principală, apăsând tasta tip claviatură „Home“, din partea de jos a ecranului. În partea de sus a ecranului, un afișaj permanent prezintă informații despre temperatura exterioară și aerul condiționat, poziția în paginile widget-urilor, datele de conectivitate, notificările și ora.
      • Sistemul Peugeot i-Connect oferă conectivitate maximă prin funcția wireless mirroring (Apple CarPlay/Android Auto), iar experiența este completă cu sistemul Peugeot i-Connect Advanced prevăzut cu navigația conectată TomTom de înaltă performanță. Harta este afișată pe întregul ecran de 10 inchi pentru a facilita vizualizarea.
      • Actualizările sistemului se efectuează „over the air“.
      • Pe sistemul Peugeot i-Connect Advanced, comanda de recunoaștere vocală în limbaj natural „OK Peugeot“ oferă acces la toate comenzile privind funcțiile de infotainment.
      • Pentru asistarea utilizatorilor și pentru a răspunde la orice întrebare pe care o pot avea, sistemul include documentație și tutoriale la bord.
  • În centrul Peugeot i-Cockpit®, volanul compact este elementul principal al plăcerii de a conduce, oferind agilitate și precizie de neegalat. Volanul compact al noului 208 încorporează în centru noua emblemă Peugeot și, acolo unde este cazul, noul logo GT în partea inferioară a cercului. Pentru ergonomie optimă, acesta integrează comenzile pentru sistemul multimedia (audio, telefon), precum și comenzile pentru controlul volumului și controlul vocal.
  • Opt culori diferite, unele dintre ele complet noi, sunt disponibile pentru utilizatorii noului 208 GT. Culorile diferite se coordonează acum cu cele ale ecranului tactil central și, dacă este cazul, țin cont de modul de rulare ales.
  • Noile modele 208 echipate cu transmisia manuală în șase trepte au un selector nou pentru schimbarea treptelor de viteză, care oferă ergonomie îmbunătățită. Noile 208 echipate cu transmisie automată au păstrat selectorul elegant, practic și discret, introdus în primăvara anului 2022.
  • Noile versiuni 208 ALLURE și GT sunt acum echipate standard cu 3 mufe USB-C (două în față și una în spate) și o mufă USB-A (în spate).
  • Noul 208 ALLURE poate fi echipat opțional cu încărcător prin inducție pentru smartphone de 15 W (față de 5 W anterior). Acesta este standard pe versiunea GT. Este amplasat în spatele clapetei consolei centrale și permite încărcarea rapidă a smartphone-ului în timpul utilizării pentru wireless mirroring.
  • Noul E-208 oferă un propulsor complet electric de 115 kW/156 CP, combinat cu o baterie de 51 kWh, care asigură o autonomie de 400 km (ciclu mixt WLTP în curs de omologare).
    • Sunt disponibile două tipuri de încărcătoare la bord pentru a se potrivi tuturor utilizărilor și soluțiilor de încărcare: standard, un încărcător monofazat de 7.4 kW și, opțional, un încărcător trifazat de 11 kW.
    • Timpul estimat de reîncărcare de la 20 la 80% este de mai puțin de 25 de minute la un încărcător rapid (100 kW), 4 ore și 40 de minute la un Wallbox (7.4 kW) și 11 ore și 10 minute la o priză ranforsată (3.2 kW).
    • Bateria noului Peugeot E-208 are o garanție de 8 ani sau 160.000 km. Certificatul de capacitate al bateriei este disponibil după revizie, pentru atestarea nivelului capacității bateriei.
  • Pentru clienții care doresc să simtă pentru prima dată gustul electrificării, noul 208 oferă două noi propulsoare 48V HYBRID de la Peugeot, care cuprind un motor pe benzină PureTech de ultimă generație de 100 CP și 136 CP, combinat cu transmisia electrificată cu dublu ambreiaj e-DCS6 cu 6 trepte, care include un motor electric.
    • Datorită unei baterii care se reîncarcă în timpul rulării, această tehnologie oferă un cuplu suplimentar la turații scăzute și un consum de combustibil cu până la 15% mai mic.
    • În regim urban, noile 208 HYBRID 100 și HYBRID 136 pot funcționa mai mult de 50% din timp în modul 100% electric cu emisii zero.
  • Pentru clienții care caută cele mai accesibile versiuni pe benzină, noua gamă 208 oferă două motorizări deosebit de economice și eficiente:
    • PureTech 75: Motor pe benzină în 3 cilindri de 1.2 litri cu 75 CP, echipat cu un sistem Stop & Start, combinat cu o transmisie manuală cu 5 trepte de viteză.
    • PureTech 100: Motor pe benzină în 3 cilindri de 1.2 litri cu 100 CP, echipat cu un sistem Stop & Start, combinat cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză.
  • Noile camere video pentru asistență la parcare față și spate de pe noul Peugeot 208 facelift oferă acum o imagine de înaltă definiție. În funcție de versiune, noua cameră video frontală de înaltă definiție (cuplată cu sistemul de monitorizare a unghiului mort) este acum disponibilă opțional, oferind o vedere la 360° a zonei din jurul mașinii, un ajutor neprețuit la parcare.
  • În plus față de noile camere video de înaltă definiție pentru asistența la parcare, noul 208 oferă utilizatorilor funcții care facilitează și îmbunătățesc siguranța și ușurința condusului:
    • Control adaptiv al vitezei de croazieră cu funcție Stop and Go și setare reglabilă a distanței dintre vehicule.
    • Frânare de urgență automată cu avertizare în caz de coliziune: detectează pietonii și bicicliștii, ziua sau noaptea, la viteze între 7 și 140 km/h.
    • Recunoaștere extinsă a semnelor rutiere și afișare pe panoul digital de instrumente: semne de oprire, sens unic, interdicție de depășire, sfârșitul interdicției de depășire, pe lângă avertizările obișnuite legate de viteză.
    • Avertizare activă la părăsirea benzii de rulare prin corectarea direcției de mers.
    • Alertă atenție șofer, care detectează o diminuare a atenției în timpul perioadelor lungi de condus și la viteze mai mari de 65 km/h, prin analizarea mișcărilor minime ale volanului.
    • Monitorizarea unghiului mort.
  • Aplicația pentru smartphone MyPeugeot®, adaugă noi funcții noului E-208:
    • Aceasta oferă jurnalul de service virtual care păstrează toate facturile și lista intervențiilor efectuate asupra vehiculului în rețeaua noastră, stocate într-un fișier electronic. Pe lângă faptul că este ecologic, acest lucru ajută la maximizarea valorii de revânzare a vehiculului, oferind încredere viitorului cumpărător și asigurând o vânzare rapidă.
    • Transmiterea călătoriilor planificate la distanță, de pe smartphone către sistemul de navigație de la bord, este o modalitate de a economisi timp la pornirea vehiculului. Același lucru este valabil și pentru găsirea rapidă a locurilor de parcare după încheierea călătoriei. Sistemul de navigație este preprogramat pentru transmiterea de instrucțiuni externe, ca adaos facil și sigur. Iar cu TomTom, harta se actualizează automat.
    • Planificarea reîncărcării pe traseu, în funcție de nivelul de energie pe care doriți să îl aveți când ajungeți la destinație. Planificându-vă călătoriile în MyPeugeot, vă puteți încărca vehiculul la orele și în punctele cele mai convenabile.
    • Controlul de la distanță al închiderii centralizate, activarea luminilor și a claxonului prin intermediul aplicației MyPeugeot. Aceste funcții oferă posibilitatea de a vă asigura că mașina este încuiată, fără să fiți obligat să vă întoarceți înapoi, sau să o găsiți cu ușurință în parcări aglomerate sau pe întuneric.
    • Nu trebuie să vă faceți griji pentru găsirea locurilor de parcare, deoarece mașina vă sugerează parcările cu cele mai multe locuri disponibile, atunci când ajungeți în oraș.
    • Există și opțiunea de programare a precondiționării termice, precum și verificarea, programarea, inițierea sau amânarea încărcării bateriei de la distanță.

Noul Peugeot E-208 va fi pus în vânzare începând cu luna noiembrie 2023. În funcție de țara în care se comercializează, noul Peugeot E-208 poate fi achiziționat prin intermediul site-ului de vânzări online al mărcii pentru o experiență de achiziție digitală 100% sigură („Vânzarea online“). Clienții își pot cumpăra noul vehicul, îl pot schimba pe cel vechi și își pot finanța achiziția de pe smartphone-ul, tableta sau PC-ul lor. De asemenea, clienții pot alege să le fie livrat gratuit vehiculul la domiciliu.

Cmentariile sunt închise