Concernul VW, gata să vândă trei branduri pentru a acoperi costurile scandalului Dieselgate

Scandalul Dieselgate nu este nici pe aproape să se termine, iar VW se pare că are un colac de salvare. Vorbim în mare parte despre atribuţiile sale şi în calitate de concern, fapt care îi permite să vândă mărci pe care le deţine pentru a acoperi cele mai mari costuri.

Motor1 scrie, citând The Detroit Bureau, că un oficial de la Volkswagen a confirmat că mărcile de camioane Scania şi MAN sunt gata spre a fi vândute în orice moment.Potrivit The Detroit Biroul, un oficial Volkswagen a confirmat compania are în vedere o vânzare sau IPO de Scania și MAN.

FOTO: 40ton.net
FOTO: 40ton.net

Volkswagen renunță la Phaeton

Potrivit analiștilor companiei Citi, VW ar putea încasa din vânzările acestor două branduri circa 13.5 miliarde de dolari. Suma de bani ar ajuta foarte mult pentru ca nemţii să plătească toate amenzile care i-au fost puse în urma scandalului cu emisiile de noxe.

În prezent încă nu a fost stabilită suma finală de bani pe care VW va trebui să o achite, însă unele estimări arată că cifra depăşeşte 50 de miliarde de dolari! Concernul are “pentru zile negre” cel puţin 7 miliarde, iar de la băncile europene mai poate împrumuta cel mult 20 de miliarde de dolari.

FOTO: aviewfromtheright.com
FOTO: aviewfromtheright.com

În cazul în care costurile vor fi mai mari decât Volkswagen anticipează, atunci companiei i-ar ajunge cuţitul la gât. Încă o soluţie pentru a supravieţui, potrivit zonurilor, ar fi să vândă şi renumitul brand de motociclete Ducati.

FOTO: ducati.com
FOTO: ducati.com

Amintim că aşa-numitul scandal al emisiilor a luat amploare la mijlocul lunii septembrie a anului 2015, atunci când Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a învinuit VW în falsificarea datelor despre nivelul emisiilor motoarelor sale diesel. Astfel, VW riscă să încaseze o amendă uriaşă, iar peste 11 milioane de maşini se vor întoarce la service.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/