Conducerea Aston Martin Lagonda l-a chemat pe şeful Mercedes-AMG pentru a-i fi director executiv

Magnatul Lawrence Stroll a devenit președinte executiv al Aston Martin Lagonda în aprilie 2020, după ce a condus un consorțiu puternic de investiții care a preluat o cotă din grupul auto britanic.

Omul de afaceri de origine canadiană este renumit pentru achiziționarea și construirea de branduri de lux cum ar fi Ralph Lauren, Michael Kors și Asprey & Garrard, precum și pentru pasiunea sa pentru industria auto de lux și sectoare din motorsport.

Rolul lui Stroll ca președinte executiv demonstrează că este implicat activ în viitorul Aston Martin Lagonda.

Cariera lui Stroll a început în urmă cu peste 30 de ani, când familia sa a obținut licența pentru brandul de îmbrăcăminte pentru copii Pierre Cardin pentru Canada. În 1989, Stroll a format Sportswear Holdings Limited împreună cu investitorul în modă Hong King – Silas Chou. Ei au achiziționat brandul Tommy Hilfiger și mai târziu Pepe Jeans, care este brandul-mamă al partenerului Aston Martin – Hackett. În 2003, Sportswear Holdings a dobândit un interes majoritar în Michael Kors, unde Stroll și Chou au condus afacerea prin intermediul IPO-ului său de succes.

Stroll este un investitor activ din punct de vedere istoric în sectoarele automotive și motorsport, fiind cel mai bine cunoscut pentru conducerea unui consorțiu creat cu menirea de a achiziţiona echipa BWT Racing Point F1 în 2018, care din 2021 va fi redenumită în Aston Martin F1.

Sub conducerea lui Stroll s-a mai făcut o mişcare interesantă. Consiliul de Administraţie al Aston Martin Lagonda Global Holdings a anunţat că membrii săi au căzut de acord ca să-l înlocuiască pe Andy Palmer în funcția de președinte și director executiv al grupului cu Tobias Moers!

În vârstă de 54 de ani, încă actualul şef al Mercedes-AMG, va prelua noul post din 1 august 2020. Palmer a deţinut funcţia de reprezentant principal al Aston Martin Lagonda timp de aproximativ şase ani.

Tobias Moers este un profesionist auto de mare succes și cu experiență, care a petrecut mai mult de 25 de ani în roluri de conducere la Daimler AG, OEM-ul auto global cu sediul în Germania. În prezent este președinte al Consiliului de Administrație și CEO al Mercedes-AMG GmbH, poziție pe care o deține din octombrie 2013. El deţine de asemenea postul de director tehnic şi sub conducerea sa a fost stabilit un succes al implementării transformării afacerii într-un mediu concurențial.

Sub supravegherea lui Moers, Mercedes-AMG și-a dublat portofoliul de produse și şi-a mărit de patru ori numărul de maşini vândute, având o viziune largă pentru noi oportunități de extindere, în special în electrificarea unităţilor de propulsie din segmentul de performanță. Accentul pus de Tobias pe eficiența operațională și de fabricație a dus la o extindere semnificativă a marjei. Această performanță financiară puternică a fost susținută de introducerea unei strategii clare de gestionare a mărcii, care a adus o creștere măsurabilă a valorii și conștientizării mărcii.

“Sunt cu adevărat încântat să mă alătur Aston Martin Lagonda în acest moment de dezvoltare a companiei. Am avut întotdeauna o pasiune pentru mașini de performanță și am savurat șansa de a lucra pentru acest brand iconic care a fost aproape de noi pe plan tehnic, la începutul parteneriatului dintre cele două companii. După sosirea lui Lawrence în calitate de președinte executiv şi după investițiile semnificative de la Yew Tree Consortium, finalizarea de capital și de resetare, cred că există o oportunitate semnificativă de a valorifica punctele forte ale afacerii pentru creșterea mărcii şi extinderea planificată a produselor. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Lawrence și întreaga echipă Aston Martin pentru a construi o afacere mai puternică”, a declarat Moers.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise