Pentru prima dată în istorie Porsche a livrat peste 300.000 de maşini într-un an! Taycan a depăşit 911 în cerere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cel mai puternic rezultat al livrărilor din istoria companiei: Porsche a expediat 301.915 vehicule clienților din întreaga lume în anul fiscal 2021, o creștere de 11% față de 2020!

Fiecare regiune globală a contribuit la atingerea unei astfel de performanțe, cele mai mari creșteri fiind înregistrate pe continentul american. China continuă să fie cea mai mare piață unică pentru Porsche.

„În ciuda provocărilor reprezentate de deficitul de semiconductori și de perturbarea cauzată de pandemia de COVID-19, am muncit din greu pentru a permite mai multor clienți ca niciodată să-și împlinească visul de a deține un Porsche. Cererea rămâne ridicată, iar carnetele noastre de comenzi arată foarte solide, așa că începem 2022 plin de impuls și încredere în toate regiunile lumii.”

Detlev von Platen, membru al Comitetul executiv, responsabil de vânzări și marketing la Porsche AG

Modelele cu cea mai mare cerere în 2021 au fost din nou SUV-urile mărcii, conduse de Macan – 88.362 de clienți au devenit proprietari ai unui astfel de model. Cayenne a urmat pe locul doi cu 83.071 de vehicule. 

Porsche Taycan a înregistrat o creștere remarcabilă: un total de 41.296 de unități, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu față de numărul de livrări din anul precedent. Mai interesant este că Taycan a depăşit în popularitate modelul iconic sport 911 care, de asemenea, a fost predat mai multor clienți decât oricând – 38.464. 

Panamera a înregistrat 30.220 de livrări. Iar modelele 718 Boxster și 718 Cayman au fost livrate într-un număr total de 20.502 unităţi.

Porsche și-a crescut livrările în toate regiunile de vânzare din întreaga lume. Creșterea a fost deosebit de puternică în SUA, unde au fost livrate cu 22% mai multe vehicule decât în ​​anul precedent. În total, 70.025 de clienți din SUA au cumpărat un model din gama extinsă de produse. 

Per total, pe continentele americane Porsche a efectuat 84.657 de livrări, reprezentând, de asemenea, o creștere de 22%. 

China rămâne cea mai mare piață unică pentru producătorul de mașini sport și a înregistrat un rezultat general excelent în 2021, cu o creștere de 8% față de un an deja record din 2020. În total, 95.671 de vehicule au fost livrate clienților chinezi, în ciuda provocărilor reprezentate de aprovizionare.

În total, au existat 131.098 de livrări în regiunea Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu, ceea ce este cu 8% mai mult decât în ​​2020.

Cererea a crescut și pe piața internă din Germania, cu 28.565 de vehicule livrate, reprezentând o creștere de 9%. În total, 86.160 de vehicule au fost predate clienților din Europa – cu 7% mai multe decât în 2020.

Şi cota ridicată a mașinilor sport electrificate este de notat. Aproximativ 40% din vehiculele Porsche livrate în Europa în 2021 au fost fie plug-in hybrid, fie mașini full electrice.

„Rezultatul general este foarte promițător și arată că strategia de electrificare în continuare a flotei noastre funcționează și este în concordanță cu cererea și preferințele clienților noștri. În același timp, vânzările unitare nu sunt factorul decisiv pentru noi. Mai degrabă, vrem să susținem experiențe exclusive și unice ale clienților și vom continua să le extindem la nivel mondial.”

Detlev von Platen

Cmentariile sunt închise