Costă o avere! Tesla introduce mecanisme de frânare carbo-ceramice pentru Model S Plaid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania americană Tesla a dezvăluit pentru prima dată un set de mecanisme de frânare carbo-ceramice de înaltă performanță pentru cea mai puternică și mai rapidă versiune Model S. Va cere pentru ele tocmai 20.000 de dolari – jumătate din cât costă în SUA un Model 3 de bază cu tracţiune spate! 😯

Ar costa ele mult, însă ar fi o nimica toată pentru cei care îşi pot permite o Tesla Model S Plaid care costă în Statele Unite ale Americii minim 123.740 de dolari, iar în România de la 130.970 de euro!

Disponibile până la jumătatea anului 2022, aceste mecanisme au fost concepute pentru cea mai bună experiență de conducere în primul rând pe circuite, asigurând putere maximă de oprire în operațiuni efectuate consecutiv.

Kitul include rotoare noi de 41 centimetri în diametru care asigură durabilitate maximă la temperaturi ridicate și o gestionare mai bună a căldurii. Carbura de siliciu conferă rezistență la uzură, materialul ceramic ajută la disiparea căldurii, iar fibra de carbon face discul solid și rigid.

Etrierele forjate frontale au câte şase pistoane, iar cele posterioare câte patru. În spatele fiecărei etriere se ascund câte patru plăcuţe de frână de înaltă performanță. Montate pe etriere mai sunt nişte frâne de parcare integrate. În cei 20.000 de dolari este inclusă şi o sticlă cu lichid de frână.

Evident că nu se putea şi fără un “şiretlic”: noile frâne opţionale sunt disponibile doar în combinaţie cu setul de jante opţionale de 21 inci, care costă alţi 4.500 de dolari în SUA sau 4.700 de euro în România 😎

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise