Mașina AutoBlog.MD la 7.500 kilometri. Am intrat cu noul Hyundai Tucson în service

0

Autor: Constantin Mihalachi
Procurarea unei mașini noi întotdeauna este o bucurie, însă odată cu acest pas vă alegeți și cu o mare întrebare – cât de fiabilă va fi mașina mea și cât de des va trebui să intru cu ea în service?

Am avut și eu acest gând în septembrie, atunci când Hyundai Centru Moldova mi-a oferit pentru un test de anduranță de un an noua generație Tucson. Și dacă ar fi fost o mașină pe care ar fi trebuit să o reîntorc importatorului în septembrie 2016, poate nu mi-ar fi păsat prea tare cum se va descurca în condițiile de drum din Moldova, însă nu este cazul meu. Am comandat această mașină cu ideea de a o procura imediat după ce trece acestă perioadă de un an, iar astfel, am grijă de ea ca de ochii din cap, pentru că noul Tucson chiar este o mașină care mi-a plăcut din prima. Nu de alta dar acest model este și printre finaliștii premiului Mașina Anului 2016 în Lume.

 Mașina Anului 2016 în Lume: Aceștia sunt finaliștii!

Mai jos puteți vedea și test drive-ul meu dedicat acestui model după care revenim la partea tehnică.

În cazul în care veți opta pentru un Hyundai în Moldova aflați că prime deservire tehnică se va face la 7.500 km, indiferent de modelul pe care îl veți alege. Este adevărat că alți importatori cer ca mașinile lor să intre în service și mai târziu, spre exemplu la 10.000, 15.000 sau chiar 20.000 de kilometri.

6U9A2926

Hyundai însă a adoptat această politică din cauza mediului în care sunt exploatate automobilele. Avem mult praf și murdărie pe străzi, iar asta în timp ar putea să afecteze motorul, motiv pentru care prima deservire este impusă la 7.500 kilometri. Mai apoi veți fi invitați la 15.000 kilometri, 30.000 de kilometri, 45.000 kilometri și tot așa.

6U9A2928

Ce presupune prima deservire tehnică? Ei bine este una ce prevede acțiuni minime – doar schimbul uleiului de motor, a filtrului de ulei și verificarea suspensiei pentru a vedea dacă nu cumva sunt unele defecțiuni.

6U9A2941

Așa cum îi stă bine unui centru autorizat de deservire, mașina este spălată mai întâi, după care odată ajunsă la punctul de lucru, va fi acoperită cu huse protectoare pentru a exclude tot felul de zgârieturi pe mașină.

6U9A2972

După ce a fost scurs uleiul vechi, schimbat filtrul, specialistul a avut grijă să toarne ulei nou. Apropo, toate piesele sunt originale și vin în ambalaje speciale din uzină care odată scanate în service exclud posibilitatea de a monta pe mașină piese neoriginale. Acest lucru este foarte important din moment ce în trecut în Chișinău au fost cazuri când alți importatori montau piese ieftine neautorizate de fabrică în locul celor originale.

6U9A3003

6U9A3007

Până se scurgea uleiul vechi, specialistul a avut grijă să verifice suspensia mașinii.

6U9A2986

6U9A2994

A urmat turnarea uleiului nou. În cazul mașinii noastre care are sub capotă turbo dieselul de 2.0 litri ce produce 186 cai putere și 400 Nm, a fost necesar de 8.2 litri de ulei 5W-30.

6U9A3030

Toată procedura nu a durat mai mult de o oră, ceea ce m-a bucurat foarte mult pentru că nu a fost nevoie să anulez unele lucruri pe care mi le-am propus să le fac în acea zi. În plus, în timp ce specialiștii Hyundai aveau grijă de mașină, eu am avut grijă să aștept liniștit în barul de la etajul doi al showroomului, unde am avut ocazia să servesc o cafea.

bar

Să nu uit. Despre costuri. Pentru că a fost schimbat uleiul de motor, filtrul de ulei, a fost verificată suspensia și a fost turnat un pic de lichid de răcire, la sfârșit a trebui să achit un preț de 1.900 lei, cifră care s-a transformat în 1.767 lei după ce mi-a fost oferit un discount. Bineînțeles cei care nu au avut ocazia să exploateze o mașină de la zero kilometri vor spune că e mult, însă nu uitați că vorbim despre un diesel care este mai costisitor în service, iar în plus această mașină are o garanție de 5 ani pe care nu aș vrea să o pierd pentru că între timp se poate întâmpla orice, iar eu vreau să fiu asigurat de uzină că mașina mea va beneficia de cel mai bun tratament.

6U9A3045

Aceasta a fost relatarea noastră dedicată primei intrări în service cu noul Hyundai Tucson. În curând vom reveni cu un reportaj video dedicat acestei mașini și în special mă voi axa pe impresiile pe care mi le-am format după primii 10.000 kilometri de exploatare. Nu de alta, dar cei peste 150 de clienți ce au ales noul Hyundai Tucson în Moldova, cât și cei care trag cu ochiul spre acest model ar vrea să afle cum se comportă acest model în diferite situații.

6U9A3051

Pentru mai multe detalii despre automobilele Hyundai apelați la numărul de telefon  022 800 888 sau accesați site-ul www.hyundai-motor.md. În cazul în care sunteți client Hyundai Moldova și ați dori să vă programați în service, apelați la numărul de telefon 022 803 888. Personalul centrului este deosebit de politico și vă va ajuta în orice situație.

0 comentarii
 1. Ewan spune

  8.2 litri ulei la motor de 2 litri pe disel??? nu e prea mult???

 2. Bloger spune

  Interesanta masina dar hai sa vedem cum ajunge la 100 000 de km. 7 500 de km asta e bun venit in lumea Hyundai. Numai timpul va arata. Poate sunt pe aici posesori Hyundai care au luat masina noua si au peste 200 000. Ei ce zic? Vreau doar sa ma uit la lucruri real. Garantie 5 ani. Si eu am avut 6 ani garantie la Mitsubishi. Pe urma Elita 5 o falimentat da dealerul de acuma de la Auto Space da doar 3 ani si pina la urma nu mai am nici o garantie. Asa ca garantia e ceva abstract. Daca masina e buna atunci e buna si ar trebui de vazut ce va fi dupa 200 000 de km sau poate 1000 000 de km. In privinta la service poate sunt si alti posesori Hyundai? Ei la fel primesc service in aceeasi masura? La camera toti lucreaza ca la cravata. Despre pret eu la 15 000 la Mitsubishi am platit 1000 de lei. Am fost si la 1000 de km dar totul a fost gratis. Totul e relativ in afara de cifra de 200 000 de km. Cind ajungem facem totalurile. DACA VREM REZULTATE IN CITEVA LUNI AR TREBUI DEALERUL SA DEIE O MASINA GRATIS LA UN TAXIST SI REAL TIME SA VEDEM CE SI CUM E CU MASINA. TAXISTUL IN UN AN FACE REPEDE 200 000 KM. LA AL DOILEA AN VOM STI TOTUL DESPRE MASINA. In rest nu am avut Hyundai si nu pot spune nimic concret nici bun nici rau asa ca astept minim 100 000 km sau mai bine 200 000 km ca sa trag o concluzie.

  1. Anonim spune

   Cumpara dacia logan asta a trecut toate drumurile Moldovei si probleme nu am mai avut. Masina are un an si trei luni cu un km de 171105 in servis a fost doar la schimbarea uleiului si pastilelor de frina. Dar cam deja a trebui de mai strins cite ceva dupa drumurile noastre. Asa ca pot spune cu siguranta ca e masina nr. 1 pt Moldova. Si mai mult: masina nu a fost deloc ingrijita, a mers care si cum a putut. E masina in taxi. Asa ca calatorie placuta cu cea mai trainica masina pentru MD

 3. Murzic spune

  Buna idee. Totul se face prin comparatie.

 4. Andrei spune

  Pentru mine nu e mult comparativ cu Rumeon la A6 2013, cam dublu mai mult la mine, plus ca e benzina, dar hai sa fim realisti, nu am luat masini de 7 mii euro din salon ca sa avem pretenzii la ceva leuti, preturile nici nu se compara cu celea din strainatate, da normal ca raportul salariu si leu/euro e altul dar… . Apoi cei cu masinile cu rulaj bun isi fac service-ul pe unde apuca sa spunem asa, si ei nu calculeaza alte cheltuieli de reparatii si uita de incomoditatile create mai ales atunci cind ai nevoie cel mai tare de masina, macar ca ai grija se intimpla oricum, mai ales la drum lung. DA, sunt deacord ca v-om vedea la 200 mii ce-i cu ea si cu Audi-li meu 🙂 Nici nu am de gind sa merg cu ea atita.

 5. Alik spune

  Prima mea masina a fost un Opel. Am luato la 100 000 si am mers pina la 250 000 cind pur si simplu sa oprit. Nu prea stiu daca in realitate a avut acesti 100 000 sau mai mult dar hai sa spunem un Opel Vectra din 1990 a mers pina la 250 000 km si a murit motorul, CLAR CA NU L-AM DESERVIT CORESPUNZATOR PENTRU CA PE PARCURSUL LA 150 000 DE KM NIMIC NU AM SCHMBAT NESTIIND CE SI CUM. doar ulei da si acela la random si inca nu se stie de care si unde si cum. O MASINA NOUA ITI PERMITE INTRADEVAR SO TESTEZI DE LA INCEPUT LA SFIRSTIT.

 6. Jora spune

  Da totul e relativ si chiar si persoanele care lucreaza si modul cum se vinde si se deserveste o masina.

 7. Ion 85 spune

  Corea se sud face masini din 2015 exact pentru ca sa poti merge cit e pe perioada de garantie sau 100 000 km pe urma se incepe sa se risipeasca asa sunt programate automobilele acestea inca din fabrica toata masina e din masa plastica si carton facuta doar pentru perioada de garantie

 8. Ion spune

  Am fost fericitul posesor la hyundai getz in 2008. la 40 000 sa risipit toata suspensia a inceput sa curga rakul de directie. Pe garantie nu au schimbat nimic din cauza ca eu sunt vinovat si nu pot merge)).

 9. Stefan spune

  oooof! masina anului 2016! fiti seriosi! masina de unica folosinta! fix ca telefoanele LENOVO… super bogate in GB putere procesor si batereie dar oricum peste un an de zile s desface in 7!!! vrei masina buna! ia una nemteasca sau japoneza! hyundai kia is pentru europa, america!

 10. Vadim spune

  Pentru că a fost schimbat uleiul de motor, filtrul de ulei, a fost verificată suspensia, a fost turnat un pic de lichid de răcire si a fost facut un mic upgrade la toate sistemele electronice a trebuit să achit un preț de 1436 lei

  1. Vadim spune

   la motorul pe benzina

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata